19.6.13

Ανδρουλάκης: Οι εμμονές Σαμαρά δεν μπορούν να μας οδηγήσουν σε εκλογές...

\tokarfi.gr
«Δεν χρειάζεται να γίνονται όλες αυτές οι διαρροές, οι οποίες επί της ουσίας προσπαθούν να αναλύσουν την απόφαση του ΣτΕ με τον τρόπο που βολεύει τον καθένα. Είναι λάθος και...
απαξιώνουν και τη σημασία και το κρίσιμο της σημερινής συνάντησης. Είδαμε χθες μια διευκρίνιση δήθεν από τον κ. Μενουδάκο και στη συνέχεια διαψεύστηκε από τον ίδιο τον πρόεδρο του ΣτΕ. Ας μην παίζουμε, λοιπόν, με τα κουβαδάκια μας.

Είναι πολύ κρίσιμη η σημερινή συνάντηση. Ελπίζω να βρεθεί μια λύση που δεν θα οδηγεί σε εκλογές και θα προωθεί μια μεταρρύθμιση με τη συμφωνία των τριών αρχηγών που έχουν την κοινοβουλευτική πλειοψηφία και η οποία θα ανοίγει τη δημόσια τηλεόραση με πρόγραμμα και την ίδια ώρα θα προχωρεί στη μεταρρύθμιση, τον εξορθολογισμό και την αναδιάρθρωσή της.

Η εμμονή του πρωθυπουργού και του επιτελείου του σε μια απόφαση αντιδημοκρατική και αναξιοκρατική, σε μια λάθος απόφαση, δεν μπορεί να οδηγήσει τη χώρα τρίτη φορά μέσα σε ένα χρόνο σε εκλογές. Η νέα αυτή περιπέτεια θα είναι επώδυνη για τον τόπο.

Θέλουμε το βράδυ να παρθεί μια απόφαση που βοηθάει τον τόπο και θα τον απεγκλωβίζει από μια λάθος προηγούμενη απόφαση. Η χώρα δεν πρέπει να μπει σ’ αυτήν την περιπέτεια. Το ΠΑΣΟΚ δεν φοβάται τις εκλογές, αλλά δεν τις χρειάζεται.»

Για τους χειρισμούς του υπουργού Οικονομικών

«Υπάρχει μια γενικευμένη δυσαρέσκεια. Αυτό είναι μια πραγματικότητα. Η δυσαρέσκεια δεν αφορά πρόσωπο. Είναι γενικευμένη. Διότι βάλαμε, αν θέλετε, πίσω πάρα πολλά από αυτά που είχαμε αντιμετωπίσει 3,5 χρόνια, με την αντιμνημονιακή και αντιμεταρρυθμιστική ρητορεία για να κάνουμε αυτή την κυβέρνηση, με στόχο να υπάρχει ισορροπία και εθνική προοπτική. Δεν μπορεί, όμως, αυτό να είναι ένας συνεχής εκβιασμός για τις ιδέες και τις θέσεις μας, που δεν είναι θέμα κομματικού ή πολιτικού εκβιασμού.

Θεωρώ ότι πρέπει να βοηθήσει και ο υπουργός Οικονομικών στο να βρεθεί μια λύση σήμερα.»

Για το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων

«Είναι μεγάλη κουβέντα το δημοσιονομικό κενό. Ας λήξει το σημερινό ζήτημα που είναι σημαντικό, να αποφύγει η χώρα την περιπέτεια και από αύριο μπορούμε να το συζητήσουμε και αυτό. Διότι το να υπάρχει πάντοτε ένα δημοσιονομικό κενό, θα πρέπει να ξέρουμε ότι δεν μπορούμε να το απαντάμε με μεμονωμένο τρόπο, αλλά να απαντάμε ολικά.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: