24.6.13

Καταδίκη για το Ρούμπι-γκέιτ ...

Σε επτά χρόνια φυλάκιση και στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων καταδικάστηκε από το δικαστήριο του Μιλάνου ο πρώην Ιταλός πρωθυπουργός, Σίλβιο Μπερλουσκόνι για την υπόθεση Ρούμπι.

Ο ...
76χρονος Μπερλουσκόνι κατηγορήθηκε ότι εξανάγκασε σε συνουσία επί πληρωμή την Karima El Mahroug, μία Μαροκινή χορεύτρια που είχε το ψευδώνυμο Ruby.

Το σκάνδαλο εντάσσεται σε μία ευρύτερη υπόθεση πορνείας που αφορά τα πάρτι «μπούνγκα-μπούνγκα» που πραγματοποιούνταν στη βίλα του Καβαλιέρε. Η Ruby σύμφωνα με τον φάκελο της υπόθεσης, είχε παραστεί σε 17 συνολικά πάρτι του Μπερλουσκόνι, αρχής γενομένης της ημέρας του Αγίου Βαλεντίνου, τον Φεβρουάριο του 2010. Oι εισαγγελείς εκτίμησαν ότι τουλάχιστον 30 κοπέλες είχαν συμμετάσχει στα πάρτι των «οργίων» που περιλάμβαναν μεταξύ άλλων στριπτίζ και ερωτικές περιπτύξεις των παρευρισκομένων.

Οι εισαγγελείς ζητούσαν να επιβληθεί στον 76χρονο πρώην πρωθυπουργό -που αρνείται όλες τις κατηγορίες- φυλάκιση έξι ετών καθώς και ποινή ισοβίου αποκλεισμού από κάθε δημόσιο αξίωμα.

Η ετυμηγορία εκδόθηκε από τρεις γυναίκες δικαστές μετά από δίκη που διήρκησε δύο έτη και τρεις μήνες.

Ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας κατηγορήθηκε επίσης για κατάχρηση εξουσίας αφού, χρησιμοποιώντας το αξίωμά του, είχε αναγκάσει αστυνομικούς να αφήσουν ελεύθερη την Ruby, όταν εκείνη είχε συλληφθεί με την κατηγορία της κλοπής...

zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: