7.6.13

Αρνείται η διευθύντρια των φυλακών Κορυδαλλού ...



...την ιατρική παρακολούθηση του απεργού πείνας Κώστα Σακκά...
crimenet.gr

Στην καταγγελία ότι η διευθύντρια των φυλακών Κορυδαλλού αρνείται στον απεργό πείνας και προφυλακισμένο για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνομωσία των Πυρήνων της Φωτιάς», Κώστα Σακκά, την παρακολούθησή του από ...
γιατρό της επιλογής του, προέβη η οργάνωση «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ».
Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά σε σχετική ανακοίνωση, η διευθύντρια του σωφρονιστικού ιδρύματος απέρριψε το αίτημα του Κώστα Σακκά, με την με την αιτιολογία ότι η συγκεκριμένη γιατρός είναι μητέρα κρατούμενου.
Υπενθυμίζεται ότι ο Κώστας Σακκάς ξεκίνησε απεργία πείνας στις 4 Ιουνίου, διαμαρτυρόμενος για το γεγονός ότι εκείνη την ημέρα λήγει το μέγιστο όριο προφυλάκισής του, καθώς βρίσκεται στον Κορυδαλλό από τις 7 Δεκεμβρίου του 2010.
Αναλυτικά τα όσα αναφέρονται στην ανακοίνωση:
«Απεργία πείνας ξεκίνησε από τις 4 Ιουνίου ο Κώστας Σακκάς, διεκδικώντας την άμεση άρση της παράνομης κράτησής του. Προφυλακισμένος στις φυλακές Κορυδαλλού από τις 4 Δεκεμβρίου 2010 -δύο φορές για το ίδιο αδίκημα- καταφεύγει στη χρήση της ίδιας του της ζωής ως μέσου απέναντι σε μια "δικαιοσύνη" που λειτουργεί πέρα από κάθε νομιμότητα. Το Σύνταγμα και οι νόμοι που προβλέπουν ανώτατα όρια προσωρινής κράτησης και που υποχρεώνονται να εφαρμόζουν οι φορείς της δικαιοσύνης σε μια δημοκρατία, καταπατώνται πλέον κατάφωρα όλο και πιο συχνά.
Η αυθαιρεσία εις βάρος του κρατούμενου συνεχίζεται: Ως απεργός πείνας έχει δικαίωμα να ορίσει γιατρό, εκτός φυλακής, που θα τον παρακολουθεί κατά τη διάρκεια της απεργίας. Όμως και αυτό το δικαίωμά του η διευθύντρια των φυλακών Κορυδαλλού αποφάσισε να του το στερήσει, απαγορεύοντας στην γιατρό που επέλεξε να τον επισκεφθεί, με την αιτιολογία ότι είναι μητέρα κρατούμενου».

Δεν υπάρχουν σχόλια: