18.6.13

«Οι φωνές ακούστηκαν στους διαδρόμους του Μαξίμου»...



«Θερμοί διάλογοι» στην σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών...
Το κλίμα ήταν εκρηκτικό στη σχεδόν 4ωρη συνάντηση των τριών αρχηγών. Ο πρωθυπουργός,  επεδίωξε να κρατηθούν οι τόνοι χαμηλά, αναφέροντας ότι: «δεν επιθυμεί ούτε ήθελε ένα μπρα ντε φερ», ενώ – εν αναμονή της...
απόφασης του ΣτΕ- διαβεβαίωσε ότι θα σεβαστεί απολύτως μια δικαστική εντολή αναστολής της απόφασης για την ΕΡΤ. Παράλληλα παρουσίασε μια πρόταση εννέα σημείων, τόσο για το θέμα της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης όσο και για τη λειτουργία της κυβέρνησης, επαναλαμβάνοντας ότι δεν επιθυμεί εκλογές.

«Το θέμα δεν είναι η ΕΡΤ. Είναι ότι δεν λειτουργείς δημοκρατικά, φέρεσαι αλαζονικά και δεν μας σέβεσαι...», φέρεται να ήταν μια από τις φορτισμένες επισημάνσεις του κ. Βενιζέλου, ενώ και ο κ. Κουβέλης λίγο αργότερα είπε με πολύ αυστηρό ύφος «δεν δέχομαι μονομερείς αποφάσεις. Και εάν υπάρξει αδιέξοδο δεν χρειάζεται να γίνουν εκλογές. Μπορούμε να βρούμε λύση με άλλο τρόπο», υπαινισσόμενος αλλαγή Πρωθυπουργού, όπως αναγνώριζαν στενοί συνεργάτες του.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επιτέθηκε στον παρόντα υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα για το περίφημο e-mail, με το οποίο απειλούσε με κλείσιμο όσους περιφερειακούς σταθμούς αναμεταδίδουν το «πειρατικό» πρόγραμμα των εργαζομένων στην ΕΡΤ. «Οι φωνές ακούστηκαν στους διαδρόμους του Μαξίμου», σχολίαζαν οι δικοί του συνεργάτες.

TA NEA

Δεν υπάρχουν σχόλια: