14.6.13

ΔΗΜΑΡ: Ν΄ ανοίξει αμέσως η ΕΡΤ...

Αντιδράσεις για την πρόταση Σαμαρά για μεταβατική επαναλειτουργία της ΕΡΤ...

Ο Σαμαράς πέρα από τον τσαμπουκά που επέδειξε κατά την ομιλία του στο συνέδριο της ΟΝΝΕΔ, λίγο νωρίτερα είχε προτείνει μια -μάλλον θολή όσον αφορά τους όρους εφαρμογής της- πρόταση επαναλειτουργίας της ΕΡΤ.

Κάλεσε μάλιστα κατά τρόπο τελεσιγραφικό τους Βενιζέλο και Κουβέλη να συμφωνήσουν μαζί του στα τρία σημεία που προτείνει, ώστε να προχωρήσει απρόσκοπτα η συνεργασία τους και να...
 «αποφευχθούν περιπέτειες για το λαό».

Τα τρία σημεία περιλαμβάνουν τα εξής:

1. Ο ειδικός εκκαθαριστής να ορίσει άμεσα προσωρινή επιτροπή ευρείας διακομματικής αποδοχής με σκοπό την πρόσληψη μικρού αριθμού εργαζομένων, ώστε να αρχίσει αμέσως η μετάδοση ενημερωτικού προγράμματος της δημόσιας τηλεόρασης.

2. Έχει ήδη κατατεθεί από την κυβέρνηση στη Βουλή νομοσχέδιο για την ίδρυση νέου φορέα δημόσιας τηλεόρασης. Το νομοσχέδιο αυτό μπορεί να ψηφιστεί αμέσως την επόμενη εβδομάδα.

3. Αναμένω αντίστοιχη στάση ευθύνης από τους πολιτικούς αρχηγούς, ώστε να προχωρήσει απρόσκοπτα η συνεργασία μεταξύ μας, να συνεχιστεί η θετική πορεία της οικονομίας και να αποφευχθούν περιπέτειες για το λαό μας.

Συνεργάτες του Κουβέλη απάντησαν στην πρόταση Σαμαρά πως επιμένουν ν΄ανοίξει η ΕΡΤ όπως ακριβώς ήταν την ημέρα που έκλεισε και ν΄ αρθεί άμεσα η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.

Από πλευράς ΠΑΣΟΚ, τώρα, συνεργάτες του Βενιζέλου που βρίσκεται στο Παρίσι, δήλωσαν πως η πρόταση Σαμαρά μοιάζει με την πρόταση Σταμάτη, που τους έγινε το μεσημέρι και την οποία ήδη απορρίψανε...

Δεν υπάρχουν σχόλια: