11.6.13

Προσωρινή η εμπλοκή με ΔΕΠΑ, λέει ο Σαμαράς (ΒΙΝΤΕΟ)...




Γιουνκερ: Οι Βρυξέλλες θα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους για τις επιπτώσεις από το «ναυγάγιο» Gazprom-ΔΕΠΑ...
Το μήνυμα ότι οι αποκρατικοποιήσεις προχωρούν κανονικά έστειλε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μετά από συνάντηση με τον πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. Χαρακτήρισε προσωρινή την ...
εμπλοκή στην εξαγορά της ΔΕΠΑ και αστειότητες τις εκτιμήσεις που κάνουν λόγο για νέα μέτρα λόγω του «ναυαγίου» με τη Gazprom. Από την πλευρά του, ο τέως επικεφαλής του Eurogroup έστειλε μήνυμα προς την Κομισιόν να αναλάβει όποιες ευθύνες της αναλογούν.
Ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για προβλήματα που δεν έχουν να κάνουν με την κυβέρνηση (σ.σ. αλλά με την Κομισιόν) και τα οποία εμπόδισαν να ευοδωθούν οι επαφές με τη Gazprom για την εξαγορά της δημόσιας εταιρεία φυσικού αερίου.

Ο ίδιος χαρακτήρισε αξιόλογη την προσφορά η οποία έχει κατατεθεί από εταιρεία του Αζερμπαϊτζάν για την εξαγορά του ΔΕΣΦΑ και εξέφρασε την άποψη ότι η συγκεκριμένη εξέλιξη αυξάνει τις πιθανότητες να επιλεγεί ο αγωγός TAP (στον οποίο συμμετέχει η Ελλάδα) για τη μεταφορά φυσικού αερίου από την Κασπία στην Ευρώπη.

Υπάρχουν κάποιοι που από τη μία δεν θέλουν αποκρατικοποιήσεις και από την άλλη μας κατηγορούν επειδή δεν γίνονται, σημείωσε ο πρωθυπουργός, ο οποίος εξήγγειλε ότι ο διαγωνισμός για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ θα επαναληφθεί και θα τελεσφορήσει.

Παράλληλα, χαρακτήρισε αστειότητες τις εκτιμήσεις που θέλουν τη λήψη νέων μέτρων λόγω της απώλειας των προσδοκώμενων εσόδων από την εξαγορά της δημόσιας εταιρείας.

Από την πλευρά του, ο τέως επικεφαλής του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ δήλωσε ότι ο ίδιος δεν γνωρίζει αν και σε ποιον βαθμό η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναμείχθηκε στην υπόθεση ΔΕΠΑ-Gazprom.

Ωστόσο, συμπλήρωσε ότι οι Βρυξέλλες θα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους για τις επιπτώσεις από το «ναυγάγιο», εφόσον επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες περί ευρωπαϊκού «βέτο» στη συμφωνία για λόγους ανάσχεσης της ρωσικής επέλασης στην αγορά ενέργειας της ΕΕ.

Σημειώνεται ότι ο τέως πρόεδρος του Eurogroup, με δηλώσεις του, το τελευταίο διάστημα έχει αντιπαρατεθεί με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, χαρακτηρίζοντας «εκτός πραγματικότητας» εξαρχής τις εκτιμήσεις της για τα αποτελέσματα του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής στην Ελλάδα.




enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: