20.6.13

Αποκλεισμένα μοναστήρια υπό τον φόβο των δραπετών...

Έρευνες στα τυφλά...
Παναγιώτης Βλαχουτσάκος
Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη στην ευρύτερη περιοχή της ορεινής Ναυπακτίας, για τον εντοπισμό των Αλβανών δραπετών των φυλακών Τρικάλων που επέβαιναν στο ...
αυτοκίνητο το οποίο έπεσε σε αστυνομικό μπλόκο και στη συνέχεια
ανέπτυξε ταχύτητα και εξαφανίστηκε.

Στις 4.00 τα ξημερώματα στην περιοχή της ορεινής Ναυπακτίας, οι Αλβανοί δραπέτες των φυλακών Τρικάλων έπεσαν σε μπλόκο της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (ΟΠΚΕ). Οι άνδρες της αστυνομίας έριξαν τον προβολέα στο κλεμμένο αυτοκίνητο και μέσα σε αυτό είδαν δύο από τους δραπέτες των Τρικάλων.

Τότε, οι κακοποιοί έκαναν αναστροφή και έφυγαν προς την αντίθετη κατεύθυνση. Από εκείνη την ώρα αστυνομικές δυνάμεις προσπαθούν να εντοπίσουν το αυτοκίνητο με συνεχείς έρευνες που πραγματοποιούν σε ορεινές περιοχές της Ναυπακτίας και της Φωκίδας.

Προηγουμένως, είχαν κλέψει ένα φορτηγό από σπίτι στην Φιλοθέη Φωκίδας. Στη συνέχεια, άρχισαν να κατευθύνονται προς την Αιτωλοακαρνανία και συγκεκριμένα προς την περιοχή της ορεινής Ναυπακτίας.

Φτάνοντας στην γέφυρα Ρέρεσι είδαν μπροστά τους μπλόκο της Αστυνομίας και αμέσως έκαναν αναστροφή και έφυγαν πάλι προς την περιοχή της Φωκίδας. Την ίδια στιγμή, οι αστυνομικοί πυροβόλησαν δύο φορές στον αέρα για εκφοβισμό και στη συνέχεια άρχισαν να τους καταδιώκουν, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Αστυνομικές πηγές, μιλώντας στο zougla.gr, ανέφεραν ότι οι έρευνες αυτή την ώρα κινούνται στα τυφλά, καθώς δεν υπάρχουν συγκεκριμένα στοιχεία, ικανά να οδηγήσουν στους καταζητούμενους.

Στη επιχείρηση, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, συμμετέχουν περίπου 15 άνδρες των ΕΚΑΜ.

Η συμπλοκή στη Γρανίτσα

Μια από τις τελευταίες «συναντήσεις» μεταξύ των κακοποιών και των αστυνομικών έγινε προχθές, στο χωριό Γρανίτσα, το οποίο βρίσκεται περίπου τρία χιλιόμετρα έξω από τη Λιβαδειά.

Έγινε συμπλοκή και αντηλλάγησαν πυροβολισμοί, οι οποίοι, σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων, «έκαναν την νύχτα μέρα».

Μάλιστα οι άνδρες της αστυνομίας έδωσαν εντολή στους πολίτες που διατηρούν μαγαζιά στον περιφερειακό δρόμο Λιβαδειάς – Θήβας, να κλείσουν τα καταστήματά τους.

Η ανησυχία των κατοίκων είναι έντονη. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι, όπως επισημαίνουν στο zougla.gr καλά ενημερωμένες πηγές, ακόμα και οι γεωργοί -οι οποίοι λόγω εποχής περνούν πολλές ώρες στα χωράφια-, είναι ιδιαίτερα θορυβημένοι, με αποτέλεσμα να κυκλοφορούν έχοντας μαζί τα κυνηγετικά τους όπλα.

Είναι χωρισμένοι σε ομάδες

Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα είναι πάντως μια πληροφορία η οποία κάνει λόγο περί χωρισμού των κακοποιών σε ομάδες. Συγκεκριμένα, πηγές αναφέρουν ότι οι δραπέτες των φυλακών έχουν χωριστεί, με τους τρεις να βρίσκονται στην Ναυπακτία και τους δύο να τριγυρίζουν ακόμη κοντά στη Λιβαδειά.

Επίσης, όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, ο ένας από τους δραπέτες των Τρικάλων, εργαζόταν κατά το παρελθόν στην ευρύτερη περιοχή της Λιβαδειάς ως εργάτης κάτι που σημαίνει πως γνωρίζει ιδιαίτερα καλά την περιοχή.

Τέλος, να σημειωθεί ότι, μέχρι στιγμής, οι αστυνομικοί δεν έχουν εντοπίσει κανένα από τα τρία αυτοκίνητα που χρησιμοποίησαν τις τελευταίες μέρες οι δραπέτες. Ούτε το μπλε Ford Focus που έκλεψαν στο Δίστομο όταν δολοφόνησαν τον αστυνομικό Γιώργο Ανδριτσόπουλο, ούτε το κόκκινο Lada, ούτε το Scoda Octavia που είχαν κλέψει από τη Φωκίδα και τη Φθιώτιδα.

«Ζωντανό δεν θα με πιάσετε ποτέ»

Από το 2010 που ο Μάριον Κόλα είχε συλληφθεί για τις ληστείες τραπεζών μετά την αιματηρή συμπλοκή στον Βύρωνα, είχε αποκαλύψει τις δολοφονικές του διαθέσεις, ενώ οι υποσχέσεις του πως θα χτυπούσε αστυνομικούς αποδείχτηκαν αληθινές, καθώς ήδη τραυμάτισε τρεις αστυνομικούς κατά τη διάρκεια καταδιώξεων στην Κορινθία.

«Είναι η πρώτα και τελευταία φορά που με πιάνετε. Την επόμενη φορά, ή θα σας σκοτώσω ή θα με σκοτώσετε» είχε πει τότε στους αστυνομικούς που περνούσαν χειροπέδες στα αιματοβαμμένα χέρια του.

Υπενθυμίζεται πως μετά την απόδρασή του, σκότωσε την 25χρονη Κατερίνα στα Ίσθμια αλλά και τον αστυνομικό Γιώργο Ανδριτσόπουλο στο Δίστομο...
zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: