3.6.13

Τουρκία: Έχασε τη ζωή του διαδηλωτής που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο...

Υπέκυψε στα τραύματα του ο διαδηλωτής Μεχμέτ Αϊβαλίτας, μέλος σοσιαλιστικής οργάνωσης, ο οποίος παρασύρθηκε χθες από αυτοκίνητο, όταν ο οδηγός έπεσε πάνω σε συγκεντρωμένους στην Κωνσταντινούπολη, ανακοίνωσε πριν από λίγο ο Ιατρικός Σύλλογος της Τουρκίας.

«Την ευθύνη φέρει η...
πολιτική εξουσία που επιχειρεί να εμποδίσει βίαια τους ειρηνικούς διαδηλωτές, τους οποίους αποκαλεί πλιατσικολόγους , ενώ κάνει εμφυλιοπολεμικές εκκλήσεις με δηλώσεις της μορφής ‘κρατάμε με δυσκολία στα σπίτια του το 50%’», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση του Συλλόγου.

«Kρατάμε με δυσκολία στα σπίτια του το 50%» δήλωσε νωρίτερα ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο τούρκος πρόεδρος Αμπντουλάχ Γκιούλ, κάλεσε τον κόσμο να παραμείνει ήρεμος και δήλωσε πως έχουν ληφθεί τα "απαραίτητα μηνύματα" από τις διαδηλώσεις.

Σύμφωνα με τον Ιατρικό Σύλλογο της Τουρκίας, εάν συνεχιστεί η απάνθρωπη αυτή βία εναντίον των πολιτών οι οποίοι διαδηλώνουν ειρηνικά, ασκώντας τα δημοκρατικά τους δικαιώματα, υπάρχει φόβος να υπάρξουν και άλλες περιπτώσεις θανάτου, πράγμα για το οποίο την ευθύνη θα φέρει η κυβέρνηση.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Le Soir, το υπουργείο Εξωτερικών του Βελγίου συνέστησε σήμερα ιδιαίτερη προσοχή στους ταξιδιώτες οι οποίοι πηγαίνουν στην Τουρκία.

«Αυτήν τη στιγμή, μπορείτε να ταξιδέψετε στην Τουρκία χωρίς πρόβλημα. Τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες δεν αποκλείεται να πραγματοποιηθούν νέες διαδηλώσεις. Γι αυτό, σας συστήνουμε να αποφεύγετε την Πλατεία Ταξίμ στην Κωνσταντινούπολη και Κιζιλαγί στην Άγκυρα. Σε περίπτωση νέων διαδηλώσεων, πρέπει να αναμένουμε σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία των μέσων μεταφοράς», αναφέρει η οδηγία του βελγικού Υπουργείου Εξωτερικών.

Σύσταση προς τους Βρετανούς υπηκόους που ζουν ή επισκέπτονται την Τουρκία να αποφεύγουν τις διαδηλώσεις απευθύνει στην ανανεωμένη ταξιδιωτική οδηγία του και το Φόρεϊν Όφις. Αναφέρει ότι η πιθανότητα συνέχισης των διαδηλώσεων είναι μεγάλη.

Ωστόσο, οι Βρετανοί ταξιδιωτικοί πράκτορες που προσφέρουν πακέτα για την Τουρκία καθησυχάζουν τους Βρετανούς σημειώνοντας ότι τα επεισόδια σημειώνονται μακριά από τα δημοφιλή τουριστικά θέρετρα Νταλαμάν, Μποντρούμ και Αττάλεια...
skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: