6.6.13

Άγρια Δύση: Τα λεωφορεία μετακινούνται με συνοδεία της ΕΛ.ΑΣ λογω εγκληματικότητας...


Η εγκληματικότητα «σαρώνει» στις γειτονιές του λεκανοπεδίου με αποτέλεσμα τα νυχτερινά δρομολόγια των λεωφορείων σε πολλές περιοχές της πρωτεύουσας να εκτελούνται με τη συνοδεία περιπολικών της αστυνομίας.
Αυτή...
δυστυχώς είναι η σκληρή αλήθεια που επικρατεί σε περιοχές όπως το Μενίδι, η Ελευσίνα, ο Ασπρόπυργος και η Ζωφριά.

Το επιβατικό κοινό αλλά και οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία, πέφτουν συχνά θύματα επιθέσεων από εγκληματικές συμμορίες που έχουν μετατρέψει σε «Αγρια Δύση» πολλές γειτονιές της πρωτεύουσας όπως αναφέρει σχετικό ρεπορτάζ της Καθημερινής.

Αποτέλεσμα ήταν, ορισμένες γραμμές λεωφορείων του Ασπροπύργου όπως η γραμμή 805, να εκτελούν τα βραδινά τους δρομολόγια συνοδεία περιπολικού, καθώς όπως καταγγέλλουν συνδικαλιστές της εταιρείας, είναι πολύ συχνό φαινόμενο οι επιθέσεις και οι ξυλοδαρμοί, ενώ οι δολιοφθορές στα οχήματα αποτελούν καθημερινότητα, με αποτέλεσμα πολλές φορές τα δρομολόγια να τερματίζονται πριν ολοκληρωθούν, για να μην περάσουν από την «επικίνδυνη ζώνη».

Συχνά, επίσης, είναι τα περιστατικά χρήσης ναρκωτικών ουσιών ακόμα και μέσα στα λεωφορεία, ενώ στο παρελθόν είχαν σημειωθεί ακόμα και πυροβολισμοί στις Αχαρνές. Αποτέλεσμα ήταν πριν από λίγους μήνες να τοποθετηθούν αλεξίσφαιρα τζάμια στα οχήματα των περιοχών αυτών. Παράλληλα, κρούσματα ρατσιστικής βίας σημειώνονται συστηματικά πλέον στα λεωφορεία με την πλειονότητα των οδηγών να είναι ανήμποροι να αντιδράσουν. Ομάδες ατόμων επιβιβάζονται στα οχήματα, κατεβάζουν αλλοδαπούς επιβάτες και χειροδικούν εναντίον τους προκαλώντας φασαρίες.
Καταγγελίες εργαζομένων επισημαίνουν ότι μέσα στους κόλπους της εταιρείας υπάρχουν οδηγοί οι οποίοι υποθάλπουν τέτοιες συμπεριφορές, καθώς αποτελούν μέλη της Χρυσής Αυγής και ουσιαστικά «ανοίγουν τις πόρτες» σε τέτοιες ομάδες...

Δεν υπάρχουν σχόλια: