13.6.13

Το Συμβούλιο της Ευρώπης αντιδρά στο κλείσιμο της ΕΡΤ...

Έκπληκτη από το κλείσιμο των ραδιοτηλεοπτικών υπηρεσιών της ΕΡΤ, την Τρίτη το βράδυ, δηλώνει η πρόεδρος της κοινοβουλευτικής επιτροπής για τα ΜΜΕ της Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, Ιταλίδα βουλευτής του...
Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ντέμπορα Μπεργκαμίνι.


Η Ιταλίδα διερωτάται εάν η ελληνική κυβέρνηση αντιλαμβάνεται ότι, με μία τέτοια ασυνήθιστη απόφαση, παραβιάζει το δικαίωμα στην ελευθερία της πληροφόρησης (χωρίς να καταλογίζει ευθύνες).

Αναλυτικά, στη δήλωσή της η Μπερκαμίνι αναφέρει: «Καταλαβαίνω ότι η οικονομική κατάσταση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης στην Ελλάδα είναι εξαιρετικά σοβαρό θέμα, και δεν έχω κανένα λόγο να πιστεύω ότι, λαμβάνοντας μια τέτοια ασυνήθιστη απόφαση, η ελληνική κυβέρνηση έχει στόχο να παραβιάσει το δικαίωμα στην ελευθερία της πληροφόρησης, ή ότι υπερέβη εκ του νόμου αρμοδιότητές της.
Ωστόσο, είναι ανησυχητικό το γεγονός ότι μια τόσο σοβαρή απόφαση υλοποιήθηκε σχεδόν ακαριαία, και ανησυχώ για τις πιθανές βλαβερές συνέπειες της ταυτόχρονης απόσυρσης όλων των δημόσιων μέσων ενημέρωσης».
Αναφερόμενη δε, στην χθεσινή κατάθεση του σχεδίου νόμου για τη νέα ΕΡΤ, η πρόεδρος εξέφρασε την ελπίδα ότι «όλα θα γίνουν για να διασφαλιστεί ότι το ελληνικό κοινοβούλιο μπορεί να υιοθετήσει γρήγορα τα απαραίτητα μέτρα για την διατήρηση της πολυφωνίας των μέσων ενημέρωσης και της ελευθερίας και να παρέχει μια αποτελεσματική εγγύηση του δικαιώματος των Ελλήνων πολιτών στην πληροφόρηση».
matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: