11.6.13

Πόλεμος παρασκηνίων για την ΕΡΤ...




Οργιο φημών για κλείσιμο περιφερειακών σταθμών και του περιοδικού «Ραδιοτηλεόραση» και μείωση των οργανικών θέσεων προσωπικού...
Παρασκηνιακή διελκυστίνδα μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων για το μέλλον της ΕΡΤ βρίσκεται σε εξέλιξη και το θέμα αναμένεται να...
βρεθεί ψηλά στην ατζέντα της προσεχούς συνάντησης των τριών αρχηγών.

Υψηλόβαθμες κυβερνητικές πηγές επισημαίνουν ότι η απόφαση για αναδιάρθρωση του κρατικού ραδιοτηλεοπτικού φορέα είναι ειλημμένη, ενώ δεν αποκλείουν ένα σχέδιο περικοπών να τεθεί σύντομα σε εφαρμογή, στο πλαίσιο του ευρύτερου σχεδιασμού για την εξεύρεση των πρώτων 2.000 απολύσεων από το Δημόσιο και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Οι ίδιες πηγές γνωστοποιούν ότι εντός των επόμενων ημερών θα προκηρυχθεί διαγωνισμός για την εξεύρεση συμβούλου που θα εκπονήσει ένα σχέδιο εξυγίανσης της ΕΡΤ, καθώς κρίνεται ότι το σχέδιο που βρίσκεται στα κυβερνητικά συρτάρια από την περίοδο της υπουργίας του Ηλία Μόσιαλου δεν επαρκεί. Στη βάση αυτή, προεξοφλείται ότι θα μειωθούν οι οργανικές θέσεις προσωπικού, ενώ πιθανότατα θα κλείσουν οι περιφερειακοί σταθμοί, το περιοδικό «Ραδιοτηλεόραση» και ενδεχομένως το ένα από τα τρία τηλεοπτικά κανάλια.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το σχέδιο αναδιάρθρωσης της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης έχει ορίζοντα υλοποίησης έως το τέλος του έτους, αλλά στον κυβερνητικό συνασπισμό γίνεται λόγος και για «δραστικότερες επιλογές» που περνούν ακόμη και μέσα από ένα άμεσο, γενικό λουκέτο στην ΕΡΤ.

ΑΝΑΤΑΡΑΧΗ. Η συζήτηση προκαλεί ήδη μεγάλη αναταραχή στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής, ενώ πληροφορίες από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ αναφέρουν ότι τα δύο κόμματα έχουν ήδη μεταφέρει στο Μέγαρο Μαξίμου την κατηγορηματική αντίθεσή τους στο ενδεχόμενο ενός λουκέτου στην ΕΡΤ. Επίσης, αφήνουν να εννοηθεί ότι το κυβερνητικό επιτελείο επεξεργάζεται σενάρια για άμεση διάλυση της ΕΡΤ ΑΕ και επανασύσταση ενός κρατικού ραδιοτηλεοπτικού φορέα λίγες εβδομάδες αργότερα, με μειωμένο προσωπικό, καθώς και μειωμένο κατά 50% το λεγόμενο ανταποδοτικό τέλος.

Από το κυβερνητικό επιτελείο αναφέρουν, πάντως, ότι δεν επεξεργάζονται σχέδιο κλεισίματος της ΕΡΤ και παραπέμπουν για την τύχη της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης στις αποφάσεις που θα ληφθούν κατά τη νέα σύσκεψη των Αντώνη Σαμαρά, Βαγγέλη Βενιζέλου και Φώτη Κουβέλη.
Νασόπουλος Διονύσης, Μουτούση Νικολέττα
ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: