11.6.13

Ελεύθερος ο μπράβος των Βορείων Προαστίων...

Ελεύθερος αφέθηκε λίγες μόλις ημέρες μετά τη σύλληψη και προφυλάκισή του ο 30χρονος μπράβος των Βορείων Προαστίων, Σ.Μ.
Είχε συλληφθεί στο Χαλάνδρι στις 24 Μαϊου, κατηγορούμενος για ληστεία, εκβίαση και πρόκληση σωματικών βλαβών και...
μετά την απολογία του στον ανακριτή , την 26η Μαϊου κρίθηκε προφυλακιστέος. Από έρευνα του τμήματος δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας είχε προκύψει ότι ο 30χρονος, τον Μάρτιο και τον Απρίλιο εκβίαζε ιδιοκτήτες καφέ – μπαρ στο Χαλάνδρι αποσπώντας τους χρήματα για «προστασία».

Τη δράση του είχαν καταγγείλει στην Αστυνομία περισσότεροι από 10 επαγγελματίες της περιοχής, ενώ 3 από αυτούς είχαν δώσει έγγραφη κατάθεση στη Δίωξη Εκβιαστών. Παρότι η δίωξη σε βάρος του ήταν κακουργηματικού χαρακτήρα, ο 30χρονος κατέθεσε στις 29 Μαϊου αίτηση αποφυλάκισης, η οποία έγινε δεκτή. Του επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης κάθε 1η και 16 στο Α.Τ Αμαρουσίου. Σε βάρος του 30χρονου είχε στις 23 Μαΐου 2012 σχηματιστεί δικογραφία για συμμετοχή σε οργανωμένο κύκλωμα εκβιαστών.

Θεωρείτο δεξί χέρι του 47χρονου «νονού» Θ. Κ, ενώ για την ίδια υπόθεση είχε συλληφθεί ένας ακόμα «μπράβος» γνωστός με το προσωνύμιο «Τούρκος».

Κατηγορείται επίσης ότι τον Μάρτιο του 2009 ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου τον M. Γιαννουσάκη, ιδιοκτήτη μπαρ με την επωνυμία «Μike Irish Bar», στους Αμπελόκηπους. Σύμφωνα με πληροφορίες από την ΕΛ.ΑΣ, η δίκη για τη συγκεκριμένη υπόθεση παραμένει σε εκκρεμότητα.

Σχετικά με την πρόσφατη έρευνα του τμήματος Δίωξης Εκβιαστών, οι καταγγελίες των καταστηματαρχών ανέφεραν ότι ο 30χρονος εισέπραττε για προστασία 200 ευρώ την εβδομάδα από καταστήματα στις οδούς Πεντέλης και Αγ. Παρασκευής καθώς και στην πλατεία του Χαλανδρίου...
crimenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: