18.6.13

Οι μίζες των Γερμανικών Σιδηροδρόμων στην Ελλάδα...

Με τίτλο «οι Γερμανικοί Σιδηρόδρομοι αποχαιρετούν την Ελλάδα» σε σημερινό της δημοσίευμά της η γερμανική εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung κάνει λόγο για σκάνδαλο με μίζες που αποκάλυψε ο εισαγγελέας στη Φρανκφούρτη. Μόνο στην...
Ελλάδα η γερμανική εταιρεία είχε προωθήσει 315.000 ευρώ, για το έργο του Προαστιακού. Πλέον η εταιρεία αποφάσισε να αποσυρθεί από «χώρες με υψηλό ρίσκο διαφθοράς» όπως η Ελλάδα, η Λιβύη, η Ρουάντα και η Ταϋλάνδη.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Sueddeutsche Zeitung, οι Γερμανικοί Σιδηρόδρομοι σταματούν να αναλαμβάνουν έργα στην Ελλάδα, την Αλγερία, τη Λιβύη, τη Ρουάντα και την Ταϋλάνδη μετά τη δικαστική έρευνα σε βάρος της εταιρείας για διαφθορά, που κατέληξε στην επιβολή προστίμων.

Τα τελευταία χρόνια η θυγατρική των Γερμανικών Σιδηροδρόμων DB International (DBI) είχε εμπλακεί σε κατασκευαστικά ή συμβουλευτικά έργα. Η εμπλοκή της στην Ελλάδα αφορά τον Προαστιακό που συνδέει το αεροδρόμιο με τον Πειραιά και την Κόρινθο.

"Η εταιρεία αποσύρεται από αρκετές χώρες όπου υπάρχει υψηλό ρίσκο διαφθοράς, γίνονται μεγάλες περικοπές και εν γένει χρειάζεται μια νέα αρχή" δήλωσε ο Gerd Becht Board, υπεύθυνος για τις αποζημιώσεις και τα νομικά ζητήματα των Γερμανικών Σιδηροδρόμων. Σύμφωνα με τον ίδιο, τα γραφεία εκτός Γερμανίας θα έχουν τη δυνατότητα να διαθέτουν μόνο έως 500 ευρώ σε ρευστό και απαγορεύεται να γίνονται πληρωμές άνω των 100 ευρώ σε ρευστό.

Η εισαγγελία της Φρανκφούρτης ερευνά 37 άτομα, όλοι πρώην υπάλληλοι της DBI ενώ και η εταιρεία έχει υποβάλλει μηνύσεις σε δέκα πρώην υπαλλήλους της, τους οποίους κατηγορεί ότι της προκάλεσαν ζημιές
enet.gr



(Πηγή:Sueddeutsche Zeitung)

Δεν υπάρχουν σχόλια: