19.6.13

ΚΥΠΡΟΣ: Ο κόσμος καίγεται και οι κρατικοί υπάλληλοι...

Λευκωσία: Παραλύει για μια ώρα αύριο, από τις 9.30 - 10.30 π.μ., η κρατική μηχανή καθώς οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν εκδήλωση διαμαρτυρίας, αξιώνοντας φορολογική δικαιοσύνη και ισοτιμία. Στην εκδήλωση θα...
συμμετάσχουν και οι συντεχνίες του ιδιωτικού τομέα, με αντιπροσωπείες της ηγεσίας τους.

Συγκεκριμένα, οι συνδικαλιστικές οργανώσεις ΠΑΣΥΔΥ, ΣΕΚ, ΠΕΟ, ΔΕΟΚ, ΕΤΥΚ, ΟΕΛΜΕΚ, ΠΟΕΔ, ΟΛΤΕΚ, ΟΕΔΕ, Σύνδεσμος Αστυνομίας και Σύνδεσμος Αξιωματικών Κυπριακού Στρατού έχουν αποφασίσει την πραγματοποίηση παγκύπριας μονόωρης στάσης εργασίας από τις 9.30 π.μ. στο πλαίσιο της Εβδομάδας Ευρωπαϊκής Φορολογικής Δικαιοσύνης.

Κυρίαρχο αίτημα των συνδικαλιστικών οργανώσεων «είναι η εδραίωση της φορολογικής δικαιοσύνης με αποτελεσματική πάταξη της φοροδιαφυγής και τερματισμό της φοροαποφυγής και της φορολογικής απάτης», όπως αναφέρει χθεσινή ανακοίνωση της ΠΑΣΥΔΥ.

Η κύρια εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί με συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Οικονομικών, στη διάρκεια της οποίας θα γίνουν σύντομες ομιλίες από τους ηγέτες των συντεχνιών και θα εγκριθεί σχετικό ψήφισμα, που θα επιδοθεί στον υπουργό Οικονομικών, Χάρη Γεωργιάδη. Ακολούθως, η εκδήλωση θα μεταφερθεί έξω από τη Βουλή, όπου θα επιδοθεί ψήφισμα στον Πρόεδρο της Βουλής, κ. Ομήρου.

Απαίτηση του συνδικαλιστικού κινήματος, όπως αναφέρει η ΠΑΣΥΔΥ εκ μέρους όλων των οργανώσεων, είναι η απαίτηση από την Κυβέρνηση και την Βουλή «να προχωρήσουν άμεσα στον εντοπισμό των ενόχων για την τραγική κατάσταση που οδηγήθηκε η χώρα και στην προσαγωγή των υπευθύνων στη Δικαιοσύνη, ώστε να αποκατασταθεί το περί δικαίου αίσθημα του λαού». Διευκρινίζεται ότι στη μονόωρη στάση εργασίας, οι ουσιώδεις υπηρεσίες δεν θα συμμετάσχουν...
philenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: