5.6.13

Μιωνής: Τον σύμβουλο του Σαμαρά γνωρίζω...



...δεν γνωρίζω τον Γιώργο και τη Μαργαρίτα Παπανδρέου.
Όλη η κατάθεση του...

crimenet.gr 
 
Της Έρρικας Βαλλιάνου

Ιδιαίτερα απαξιωτικός για όσα έχουν κυκλοφορήσει κατά κόρων τους τελευταίους μήνες γύρω από την εμπλοκή του ονόματός του με πολιτικούς και την Μαργαρίτα Παπανδρέου, εμφανίστηκε μέσω της...
πολυσέλιδης κατάθεσής του στην Προανακριτική Επιτροπή ο χρηματιστής, Σάμπι Μιωνής.
Όλα αυτά που έχουν ειπωθεί, αναφέρει χαρακτηριστικά, είναι «άρες μάρες κουκουνάρες»...
Ο κύριος Σάμπι Μιωνής που βρίσκεται στο Ισραήλ και μάλιστα είναι εκπρόσωπος Τύπου του ισραηλινού στρατού, υπογραμμίζει ότι δεν γνωρίζει ούτε τον Γιώργο ούτε τη Μαργαρίτα Παπανδρέου, όπως άλλωστε και κανένα πολιτικό.
«Αυτά είναι αστειότητες» υποστηρίζει και απέδωσε τον θόρυβο που προκλήθηκε σε «αθλιότητες» και «ασχετοσύνη» στη μετάφραση, που μετέτρεψε την Μαρία Παντελή σε Μαργαρίτα Παπανδρέου.
Στην κατάθεσή του επίσης αναφέρει ότι εκπροσωπούσε fund και τους λογαριασμούς τους, ενώ είπε ότι γνωρίζει το σύμβουλο του Σαμαρά, Σταύρο Παπασταύρο, με τον οποίο ήταν συμφοιτητές στη Βοστώνη και τους επιχειρηματίες Σπύρο Λάτση και Φώτη Μπόμπολα.
Ο κ. Μιωνής ο οποίος είναι Ελληνοισραηλινός εκτός από την επίδειξη πνεύματος, στην κατάθεση που έδωσε στον Έλληνα πρόξενο επιτίθεται στον Ευάγγελο Βενιζέλο λέγοντας:
Ο κ. Βενιζέλος είπε στην Βουλή, οτι οι μεγαλύτερες καταθέσεις ανήκουν σε Εβραίους. Οι απαράδεκτες αυτές δηλώσεις ήταν ρατσιστικές και έρχονται σε αντίθεση με το όψιμο αντιρατσιστικό του ενδιαφέρον.
Στο σημείο αυτό ο πρόξενος τον διέκοψε και του είπε, «να περιοριστούμε στο θέμα».
Μιωνής: Όχι. Θέλω να τα πω. Είναι μεγάλη κατασυκοφάντηση, με έντονα στοιχεία αντισημιτισμού και πρέπει να τα ακούσουν. Ποτέ οι αντισημίτες δεν είχαν την ευαισθησία την αντιρατσιστική που έχουν τώρα.
Και ο Σάμπι Μιωνής θέλοντας να δείξει την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα είπε:
Μετά βγήκε κάποιος και είπε για την Μαργαρίτα Παπανδρέου μόνο και μόνο επειδή είχε τα ίδια αρχικά με την Μαρία Παντελή.
Και το θέατρο του παραλόγου ολοκληρώθηκε.
Κλείνοντας την κατάθεσή του αναφέρεται και πάλι στα όσα είχαν πει στην Ελλάδα για τον ίδιο και τα αποκαλεί "μπούρδες".
Και προσθέτει: Πολύ μεγάλο κομμάτι του Τύπου που συνδέεται με τους πολιτικούς, αυτούς που έχουν το φασιστικό παρελθόν, έχουν ξεχάσει τελείως οτι είμαι Έλληνας.
Αυτοί οι κακομαθημένοι φασίστες είναι ένας από τους λόγους που η Ελλάδα, βρίσκεται σε αυτήν την κατάσταση σήμερα.
Και το πιο εντυπωσιακό είναι, οτι κάποιοι που θέλουν να λέγονται προοδευτικοί χρησιμοποιούν φρασεολογία φασιστική παρουσιάζοντας εμένα ως "μυστηριώδη".
Φαίνεται οτι ο φασισμός, είτε ξεκάθαρος είτε με τον φερετζέ του αντισημιτισμού, είναι αυτός που ενώνει τα άκρα στην Ελλάδα.


Δεν υπάρχουν σχόλια: