3.6.13

Μέρες Δουκάκη ζει η Ομογένεια της Νέας Υόρκης, με την υποψηφιότητα του Γ. Κατσιματίδη!...

www.greeknewsonline.com
 Του Αποστόλη Ζουπανιώτη.
Με ενθουσιασμό και ομοψυχία η Ελληνοαμερικανική Κοινότητα του Μπρούκλιν υποδέχθηκε το βράδυ της περασμένης Τρίτης τον ομογενή υποψήφιο για τη δημαρχία της Νέας Υόρκης, Γιάννη Κατσιματίδη. Ο Γιάννης Κατσιματίδης διεκδικεί το ...
χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος στις προκριματικές εκλογές της 10ης Σεπτεμβρίου, ωστόσο η μεγάλη αίθουσα του Rex Manor είχε κατακλυστεί από ομογενείς και των δύο κομμάτων, οι οποίοι δημιούργησαν μία ατμόσφαιρα την οποία η κοινότητά μας είχε ξαναζήσει μόνο το 1988, όταν ο Μιχάλης Δουκάκης διεκδικούσε την προεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών.

jcats-rex-manor«Ο ενθουσιασμός σας δημιουργεί ένα μεγάλο ρεύμα το οποίο θα οδηγήσει το Γιάννη Κατσιματίδη στο Δημαρχείο της Νέας Υόρκης, κάνοντάς μας όλους τους Ελληνες και τους Νεοϋορκέζους υπερήφανους», είπε ανοίγοντας την εκδήλωση ο Ματθαίος Μυρώνης, πρώην πολιτειακός βουλευτής Νέας Υόρκης, εκλεγόμενος στα διαμερίσματα του Μπρούκλιν και Στάτεν Αίλαντ.

Ο κ. Μυρώνης είπε πως ο Γιάννης Κατσιματίδης θα είναι ένας σπουδαίος δήμαρχος και θα αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση για τη νέα γενιά. Παράλληλα υπογράμμισε – αποσπώντας τα ενθουσιώδη χειροκροτήματα του ακροατηρίου – πως όπως αυτός ήταν ο πρώτος Ελληνοαμερικανός πολιτειακός βουλευτής που εξελέγη με το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα στη Νέα Υόρκη, έτσι κι ο Γιάννης Κατσιματίδης θα γίνει ο πρώτος ελληνικής καταγωγής δήμαρχος, στο «Μεγάλο Μήλο».

Ο Ματθαίος Μυρώνης υπογράμμισε την σπουδαιότητα της εγγραφής όλων των ομογενών στους εκλογικούς καταλόγους του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, ώστε να μπορέσουν στις προκριματικές της 10ης Σεπτεμβρίου να μπορέσουν να δώσουν την ψήφο του στο Γιάννη Κατσιματίδη.

«Αν κερδίσουμε τις προκριματικές τις 10ης Σεπτεμβρίου, η νίκη το Νοέμβριο θα είναι δική μας», πρόσθεσε.

Παράλληλα αναφέρθηκε στη σταδιοδρομία και στο πλούσιο φιλανθρωπικό έργο του Γιάννη Κατσιματίδης κι έριξε το γάντι σ’ όλους τους ανθυποψηφίους του.

«Ποιος είναι περισσότερο κατηρτισμένος για τη θέση του δημάρχου και ποιος άλλος έχει δημιουργήσει χιλιάδες θέσεις εργασίας, όπως ο Γιάννης Κατσιματίδης;”, ρώτησε.

«Ο όμιλος που έχτισε ο Γιάννης Κατσιματίδης έχει πωλήσεις 4,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων το χρόνο και 8.000 υπαλλήλους», συμπλήρωσε εκ μέρους της ομάδας της εκστρατείας του ομογενή υποψηφίου, ο Ντένης Δρουσιώτης, που ευχαρίστησε όλα τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής της εκδήλωσης, που συγκέντρωσε περί τα 300 άτομα.

«Μιλώντας για τον Γιάννη Κτασιματίδη, είπε έχει την εμπειρία να ηγηθεί του δήμου της Νέας Υόρκης και να φέρει σε πέρας με επιτυχία τα δύσκολα καθήκοντά του, να αντιμετωπίσει τα ελλείμματα και τις εργατικές διαφορές και τις προκλήσεις του μέλλοντος.

Παράλληλα υπογράμμισε την αφοσίωσή του στον Ελληνισμό και στην κοινότητα και το πλούσιο φιλανθρωπικό του έργο, που τον καθιστούν παράδειγμα προς μίμηση.

Θύελλα χειροκροτημάτων ξεσήκωσε η άνοδος στο βήμα του Γιάννη Κατσιματίδη, που ξεκίνησε την ομιλία του με αναφορές στις ρίζες του και την λαϊκή του καταγωγή. Στο πατέρα του που ήλθε μετανάστης στην Αμερική από τη Νίσυρο κι εργάστηκε σκληρά αρχικά ως βοηθός σερβιτόρου, για να μπορέσει να θρέψει την οικογένειά του. Ο ίδιος σπούδασε σε δημόσιο σχολείο και αργότερο στο λύκειο για αριστούχους μαθητές της πόλης, Brooklyn Tech. Πριν δέκα περίπου χρόνια, σε ένδειξη ευγνωμοσύνης, συγκέντρωσε το ποσό των δέκα εκατομμυρίων δολαρίων, που τα πρόσφερε στο σχολείο.

«Δεν ξεχνώ από πού προέρχομαι. Μεγάλωσα στους δρόμους της Νέας Υόρκης και έγινα μικροεπιχειρηματίας. Γι’ αυτό και νιώθω τον πόνο και τα προβλήματά τους από την κακή αντιμετώπιση που τους επιφυλάσσουν οι δημοτικές υπηρεσίες».

Ο Γιάννης Κατσιματίδης ανέπτυξε στο ακροατήριο τους στόχους και τα οράματά του για την πόλη, με πρώτο την αναβίωση της Παγκόσμιας Εμπορικής Εκθεσης, η οποία θα δημιουργήσει δεκάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας, στον κατασκευαστικό τομέα, τον τουρισμό και τις υπηρεσίες.

«Ο Φιορέλο Λαγκουάρντια έλεγε, δεν έχει σημασία αν είσαι δημοκρατικός ή ρεπουμπλικανός, αλλά είσαι πραγματικός Νεοϋορκέζος», είπε ο Γιάννης Κατσιματίδης, υπογραμμίζοντας ότι ο λόγος που είναι ρεπουμπλικανός έχει να κάνει με την υποστήριξή του στην επιχειρηματικότητα.

Ο ομογενής υποψήφιος δήμαρχος είπε πως πριν από τέσσερα χρόνια ήταν έτοιμος να διεκδικήσει τη δημαρχία, αλλά μετά την απόφαση του δημάρχου Μπλούμπεργκ να είναι και πάλι υποψήφιος και τη συνομιλία που είχαν οι δύο τους, απέσυρε το ενδιαφέρον. Παρότι αυτό δυσαρέστησε τους τοπικούς ηγέτες των Ρεπουμπλικανώ στα διαμερίσματα της πόλης.

«Θέλω να μου δοθεί η ευκαιρία να επιστρέψω στη Νέα Υόρκη, μερικά από αυτά που μου προσέφερε», συμπλήρωσε.

Ο κ. Κατσιματίδης μίλησε για την εμπλοκή του στα ομογενειακά δρώμενα και στην εθνική παρέλαση την οποία στηρίζει και όσες φορές θήτευσε πρόεδρος της επιτροπής παρελάσεως, αλλά και κάθε άλλη χρονιά.

«Σήμερα χρειάζομαι τη βοήθειά σας για να κερδίσω στις 10 Σεπτεμβρίου την υποστήριξη του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος. Θέλω με την εκλογή μου ως δήμαρχος να δώσω το παράδειγμα για τη νέα γενιά των Ελληνοαμερικανών. Γιατί αν ένας από εμάς γίνει δήμαρχος της Νέας Υόρκης, ο επόμενος θα γίνει πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών», κατέληξε...
Φωτογραφίες: Δημήτρης Πανάγος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: