7.6.13

Επίδειξη δύναμης από Ερντογάν με αποθεωτική υποδοχή στο «Ατατούρκ»...

Έκκληση για άμεσο τερματισμό των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων έκανε ο τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μπροστά σε περίπου 10.000 υποστηρικτές του που του επεφύλαξαν...
αποθεωτική υποδοχή στο
αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης «Ατατούρκ».

«Σταθήκαμε δυνατοί, αλλά ποτέ δεν ήμασταν ξεροκέφαλοι ... Είμαστε μαζί ενωμένοι, είμαστε αδέλφια», είπε ο Ερντογάν στους υποστηρικτές του, οι οποίοι για ώρες έκλεισαν τους δρόμους προς το αεροδρόμιο, αναμένοντας την άφιξή του από την περιοδεία του στο Μαγρέμπ.

Ο τούρκος πρωθυπουργός άρχισε το διάγγελμά του γύρω στις 2 τα ξημερώματα. «Μερικοί λένε: "Ο πρωθυπουργός είναι πρωθυπουργός μόνο του 50%', αλλά εμείς έχουμε πει ότι είμαστε υπηρέτες 76 εκατ. πολιτών», τόνισε υπό τις επευφημίες του συγκεντρωμένου πλήθους.

Ο Ερντογάν κάλεσε τους πολίτες της χώρας και τους υποστηρικτές του ΑΚΡ να αποστασιοποιηθούν από τις έκνομες -όπως τις χαρακτήρισε- διαδηλώσεις και τις πράξεις βίας.

Για μία ακόμη φορά υποστήριξε ότι οι αντικυβερνητικοί διαδηλωτές λεηλάτησαν καταστήματα και επιχειρήσεις, ενώ επανέλαβε ότι διεξάγεται έρευνα σχετικά με τις κατηγορίες για υπερβολική χρήση βίας από την πλευρά των αστυνομικών.

Ο τούρκος πρωθυπουργός κάλεσε τους υποστηρικτές του να επιστρέψουν ειρηνικά στα σπίτια τους, εκ των οποίων κάποιοι φώναζαν συνθήματα κατά των αντικυβερνητικών διαδηλωτών της Ταξίμ.

Οι διαδηλώσεις κατά του Ερντογάν συνεχίστηκαν και χθες Πέμπτη σε πολλές πόλεις της Τουρκίας. Χιλιάδες συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Ταξίμ, ενώ σε τουλάχιστον μία περιοχή της Κωνσταντινούπολης καταγράφηκαν συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και της αστυνομίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: