15.6.13

Κάλεσμα Ερντογάν σε διαδηλωτές να αποχωρήσουν από την Ταξίμ – τέταρτος νεκρός ...

Την ειρηνική αποχώρηση των διαδηλωτών που παραμένουν στην πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης ζήτησε την Παρασκευή ο τούρκος πρωθυπουργός, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στον απόηχο της...
συμφωνίας μεταξύ της κυβέρνησης και των διαδηλωτών που προβλέπει πως η Άγκυρα θα «παγώσει» τα σχέδια ανάπλασης του πάρκου Γκεζί, έως ότου να ληφθεί δικαστική απόφαση για το μέλλον του πάρκου.

«Πηγαίνετε και μιλήστε τους. Μην μας υποχρεώσετε να επιστρέψουμε σε άλλα μέσα», διεμήνυσε χαρακτηριστικά ο τούρκος ηγέτης, μιλώντας σε εκπροσώπους των διαδηλωτών.

Το κάλεσμα του κ. Ερντογάν έλαβε χώρα λίγες ώρες προτού επιβεβαιωθεί ο θάνατος του τέταρτου διαδηλωτή από την έναρξη των ταραχών, πριν από 14 ημέρες.

Το θύμα, ένας 26χρονος άνδρας που έφερε βαριά τραύματα στο κεφάλι, έχασε τη μάχη με το θάνατο έπειτα από περισσότερες από 10 ημέρες νοσηλείας σε μονάδα εντατικής θεραπείας, όπως ανακοίνωσε η ιατρική ομοσπονδία της Τουρκίας.

Όπως δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ο αδελφός του θύματος, το σώμα του 26χρονου θα μεταφερθεί σε ένα εγκληματολογικό ινστιτούτο, προκειμένου να διενεργηθεί νεκροψία.

Πέραν των τεσσάρων διαδηλωτών, στο πλαίσιο των ταραχών έχει σκοτωθεί και ένας αστυνομικός....

Δεν υπάρχουν σχόλια: