23.6.13

Νέα ένταση στην Ταξίμ...




Νέα επεισόδια μεταξύ αστυνομίας και διαδηλωτών ξέσπασαν στην Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης το βράδυ του Σαββάτου. Περίπου 10.000 διαδηλωτές επέστρεψαν στην πλατεία, για να συμμετάσχουν σε εκδήλωση στη μνήμη των..
τεσσάρων θυμάτων της βίαιης καταστολής των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων. Επιμένει ο Ταγίπ Ερντογάν να μιλά για εχθρούς της Τουρκίας.


Αρκετοί από τους διαδηλωτές εναπόθεσαν γαρύφαλλα στην πλατεία Ταξίμ. Ωστόσο, επενέβη η αστυνομία για να διαλύσει το συγκεντρωμένο πλήθος.

Ειδικές δυνάμεις για την καταστολή των ταραχών χρησιμοποίησαν υδραντλίες για να απομακρύνουν από την πλατεία τους διαδηλωτές, οι οποίοι ζητούσαν την παραίτηση Ερντογάν και φώναζαν: «Aυτή δεν είναι παρά η αρχή, ο αγώνας συνεχίζεται!».

Λίγη ώρα νωρίτερα, ο τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε ομιλία του ενώπιον 15.000 οπαδών του κόμματός του στην πόλη Σαμψούντα, υποστήριξε ότι οι βίαιες διαδηλώσεις των τελευταίων εβδομάδων εξυπηρέτησαν τους εχθρούς της Τουρκίας.

«Ποιος κέρδισε από τις τρεις εβδομάδες των διαδηλώσεων; Οι εχθροί της Τουρκίας. Ποιος έχασε από τις διαδηλώσεις;Η τουρκική οικονομία, έστω και σε μικρό βαθμό, ο τουρισμός έχασε. Επισκίασαν και κηλίδωσαν την εικόνα της Τουρκίας και τη διεθνή της δύναμη», είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, κάλεσε τους υποστηρικτές του να απαντήσουν στις διαδηλώσεις με την ψήφο τους στις κάλπες τον προσεχή Μάρτιο, όταν θα διεξαχθούν στη χώρα δημοτικές εκλογές.

Είναι η τέταρτη φορά που ο Ταγίπ Ερντογάν μιλά σε συγκέντρωση οπαδών του, μετά την έναρξη του κινήματος αμφισβήτησης της κυβέρνησής του στις αρχές Ιουνίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: