24.6.13

" ΤΑ΄ΠΑΙΞΑΝ " οι Αθηναίοι Δημοσιογράφοι με το Νοσοκομείο Καλαμάτας !

newsmessinia.blogspot
Γράφει ο Κάλχας
Είναι κοινά αποδεκτό σε όλη την Μεσσηνία ότι την τελευταία 3ετία επιτελείται πραγματικά μια σημαντική επανάσταση έργων και παρεμβάσεων στο χώρο της Υγείας που αφορούν είτε την προμήθεια νέου...
ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, είτε την κατασκευή νέων και την αναβάθμιση υφισταμένων κτιριακών υποδομών Α΄θμιας και Β΄θμιας Υγειονομικής Περίθαλψης, είτε την δημιουργία νέων τμημάτων που προσφέρουν ακόμα περισσότερες Υπηρεσίες Υγείας στους Πολίτες (Μονάδα Εμφραγμάτων-Αιμοδυναμικό Εργαστήριο-ΜΕΘ-Ψυχιατρική Κλινική).
Και όλα αυτά μέσα σε καιρούς μεγάλης κρίσης και σε ένα κλίμα πανελλαδικής μιζέριας και απαισιοδοξίας.
Λες και αυτοί οι άνθρωποι που έχουν την ευθύνη της Διοίκησης του Νοσοκομείου μαζί με τους συνεργάτες τους δε ζουν σε αυτή τη χώρα ή τουλάχιστον δεν αφήνουν τα περιθώρια στο ελάχιστο να επηρεαστούν από την μελανή πραγματικότητα που κυριαρχεί.
Επειδή όμως υλοποιούνται και πρωτοποριακά έργα όπως για παράδειγμα το μεγάλο έργο της εξοικονόμησης ενέργειας και της μείωσης των δαπανών ενταγμένο στο Κοινοτικό Πρόγραμμα ΕΠΠΕΡΑΑ, πληροφορίες μας αναφέρουν ότι την προηγούμενη εβδομάδα ομάδα δημοσιογράφων μεγάλων Αθηναϊκών εφημερίδων που ασχολούνται με το ρεπορτάζ στην Υγεία επισκέφτηκαν το Νοσοκομείο Καλαμάτας για να διαπιστώσουν από κοντά τα τόσα δημιουργικά και ενδιαφέροντα που γίνονται.
Μάλιστα πολύ σύντομα θα τα δούμε και θα τα διαβάσουμε και μέσα από τις σελίδες τους.
Όπως επίσης μεγάλο ενδιαφέρον επέδειξαν και για την τελευταία πρόταση που υπέβαλλε η Διοίκηση του Ιδρύματος στο Υπουργείο Υγείας για την έκδοση της υπουργικής απόφασης σκοπιμότητας και αφορά την δυνατότητα του Νοσοκομείου να παράγει και να καλύπτει από μόνο του της ανάγκες του σε ιατρικό οξυγόνο επιφέροντας μια σημαντική μείωση δαπανών της τάξεως 350.000 ευρώ σε ετήσια βάση
Εκεί όμως που οι δημοσιογράφοι εξεπλάγησαν ήταν όταν ενημερωθήκαν από το Διοικητή του Ιδρύματος Γιώργο Μπέζο ότι για όλα αυτά τα έργα που είτε έχουν υλοποιηθεί είτε βρίσκονται σε εξέλιξη συνολικού προϋπολογισμού 13.000.000 ευρώ το Νοσοκομείο Καλαμάτας δεν έχει βάλει ούτε 1 ευρώ από τον προϋπολογισμό του, αλλά πρόκειται για χρήματα που προέρχονται μέσα από τα κοινοτικά προγράμματα του ΕΣΠΑ.
Εκεί δηλαδή που πονάει χρόνια το Υπουργείο Υγείας με τις χαμηλές απορροφητικότητες.
Δικαίως λοιπόν το Υπουργείο Υγείας, οι διαχειριστικές αρχές αλλά και ο επιχειρηματικός και δημοσιογραφικός κόσμος της Υγείας έχουν κατατάξει το Νοσοκομείο Καλαμάτας ως το «Νοσοκομείο Πρωταθλητή στο ΕΣΠΑ».
Εμείς ευχόμαστε από την πλευρά μας αυτή η δημιουργική προσπάθεια να συνεχιστεί πρώτον γιατί ως πολίτες θέλουμε να έχουμε όσο το δυνατόν καλύτερες υπηρεσίες Υγείας και δεύτερον διότι νοιώθουμε περήφανοι ως Μεσσήνιοι το Νοσοκομείο μας να αποσπά θετικά σχόλια και να κατατάσσεται στα καλά νοσοκομεία της χώρας.
Ά και ένα τελευταίο που άκουσα: έχουν λέει ξεκινήσει στο Νοσοκομείο τις τελευταίες ημέρες όλες εκείνες οι προετοιμασίες ώστε να λειτουργήσει άμεσα ένα νέο Τμήμα-μια νέα Ειδική Πνευμονολογική Μονάδα στο Νοσοκομείο!!!! Άκρως σημαντικό!!!!!!!!!!!!!!!
Αλλά για αυτό θα πούμε περισσότερα εν ευθέτω χρόνο….

Δεν υπάρχουν σχόλια: