21.6.13

Διχάζουν τους ανεξάρτητους βουλευτές οι πολιτικές εξελίξεις...

Στους 153 βουλευτές ανέρχεται η κοινοβουλευτική δύναμη ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, ενώ διχασμένοι εμφανίζονται οι 14 ανεξάρτητοι βουλευτές, μετά τις δραματικές πολιτικές εξελίξεις του τελευταίου 24ώρου, μπροστά στο σενάριο ο πρωθυπουργός να...
ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση ή εάν η αντιπολίτευση καταθέσει πρόταση μομφής.

Σε δηλώσεις του στα Νέα, ο ανεξάρτητος βουλευτής -προερχόμενος από τη ΔΗΜΑΡ- Οδυσσέας Βουδούρης ξεκαθαρίζει πως δεν πρόκειται να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Σαμαρά καθώς «η συγκεκριμένη κυβέρνηση έχει αθετήσει όλες τις δεσμεύσεις της από την προγραμματική συμφωνία».

Ο ίδιος στρέφεται και κατά του κ. Κουβέλη, λέγοντας πως «παίζει ένα παιχνίδι προς όφελός του και για το θεαθήναι.

«Σε αυτό το παιχνίδι όμως δεν αποκλείεται να υπάρξει και ένα ατύχημα» σημειώνει, τονίζοντας: «Είναι εντελώς παράδοξο, ενώ έχει ψηφίσει τόσα αντιλαϊκά μέτρα, να ρίξει τώρα την κυβέρνηση με αφορμή την ΕΡΤ».

Ίδια στάση κρατά και ο ανεξάρτητος βουλευτής -πρώην ΠΑΣΟΚ- Θόδωρος Παραστατίδης, ο οποίος δεδομένου -όπως λέει- ότι καταψήφισε δύο Μνημόνια, δεν είναι διατεθειμένος τώρα να στηρίξει την κυβέρνηση.

«Επί της ουσίας, με αυτή την πολιτική, δεν μπορεί να υπάρξει καμία προοπτική ανάπτυξης για τη χώρα, άρα σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο είναι αυτονόητο τι θα πράξω» σημειώνει.

Από την πλευρά του ο, προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ, ανεξάρτητος βουλευτής Μάρκος Μπόλαρης προτιμά να μην ανοίξει τα χαρτιά του.

Στον αντίποδα, ο ανεξάρτητος βουλευτής Ανδρέας Λοβέρδος δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό Mega ότι όποιος ωθήσει τα πράγματα προς εκλογική διαδικασία οδηγεί τη χώρα σε καταστροφή. Με τη δήλωση αυτή ο κ. Λοβέρδος άφησε να εννοηθεί πως θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, εάν χρειαστεί.

Αίνιγμα παραμένει η στάση που θα κρατήσουν οι ανεξάρτητοι βουλευτές Μίμης Ανδρουλάκης, Γιάννης Κουράκος, Γιώργος Κασαπίδης, Πάρης Μουτσινάς και Θεόδωρος Σολδάτος.

Ωστόσο, δεδομένου ότι ο ανεξάρτητος βουλευτής - προερχόμενος από τους ΑΝΕΛ - Κώστας Μαρκόπουλος το τελευταίο διάστημα, με δηλώσεις του, έχει ταχθεί υπέρ του κλεισίματος της ΕΡΤ, δεν αποκλείεται να στηρίξει την κυβέρνηση, δίνοντάς της ψήφο εμπιστοσύνης...
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: