14.6.13

Βαρουφάκης: Η Στάη μου ζήτησε να μην πω τις λέξεις «ανασυγκρότηση χρέους»...

Στάη: O Bαρουφάκης λέει μπαρούφες, για να αυτοπροβληθεί ...
Απάντηση στον Γιάννη Βαρουφάκη έδωσε η Ελλη Στάη, με αφορμή τα όσα είπε ο οικονομολόγος για την ίδια και την προτροπή της, να μην πει τις λέξεις "ανασυγκρότηση χρέους".

Συγκεκριμένα η δημοσιογράφος ανέφερε: Μπαρούφες Βαρουφάκη για...
αυτοπροβολή στις δύσκολες ώρες της ΕΡΤ.

Νωρίτερα, ο οικονομολόγος  με ένα κείμενο στην προσωπική του σελίδα στο Διαδίκτυο, αναφέρθηκε στους λόγους που «είχε αποκλειστεί» από τη δημόσια τηλεόραση τα τελευταία δύο χρόνια.

Εκανε λόγο για «Έλληνα Υπουργό Προπαγάνδας- υπουργό για τον Τύπο και Κυβερνητικό Εκπρόσωπο», ο οποίος, έδωσε εντολή να μην τον ξανακαλέσουν στην ΕΡΤ μετά τη συμμετοχή του σε εκπομπή της δημόσιας τηλεόρασης.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση χρήστη στο Twitter ο Βαρουφάκης δεν διστάζει να αποκαλύψει το όνομα του υπουργού, σημειώνοντας ότι πρόκειται για τον «Γιώργο Πεταλωτή».

Στη συνέχεια του κειμένου στην προσωπική του σελίδα, ο γνωστός οικονομολόγος υποστηρίζει πως παρόλα αυτά συνέχισαν να τον καλούν στην ΕΡΤ, ώσπου μια μέρα τα πράγματα έφτασαν σε αδιέξοδο.

Σύμφωνα με τον ίδιο, λίγο πριν βγει στον αέρα, η παρουσιάστρια Έλλη Στάη «μου ζήτησε σχεδόν σαν χάρη, να μην πω τις δυο απαγορευμένες λέξεις στον αέρα: αναδιάρθρωση χρέους».

«Ανησυχούσε ότι αν συνέχιζα να μιλάω για την αναδιάρθρωση, για το κούρεμα του ελληνικού χρέους, η πίεση από τη κυβέρνηση να μείνω εκτός της ΕΡΤ θα ήταν αφόρητη. Φυσικά το πρώτο πράγμα που είπα σε αυτή την εκπομπή ήταν ότι η αναδιάρθρωση του χρέους είναι αναπόφευκτη! Έκτοτε δεν εμφανίστηκα ποτέ ξανά στη δημόσια τηλεόραση», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Και συνεχίζει: «Αγαπητέ αναγνώστη, μετά από αυτή την εμπειρία μπορεί να πιστεύεις ότι η είδηση για το κλείσιμο της ΕΡΤ με άφησε αδιάφορο. Δεν ισχύει καθόλου. Το αντίθετο. Φυσικά τα δημόσια ΜΜΕ μπορεί να είναι ανυπόφορα, όπως και τα δημόσια σχολεία, νοσοκομεία ακόμη και η δικαιοσύνη. Αλλά τα δημόσια μέσα ενημέρωσης μας προσφέρουν μια ευκαιρία εκπολιτισμού της κοινωνίας. Χωρίς αυτά θα ήμασταν στο έλεος του Ρούπερτ Μέρντοχ, ο οποίος στο άκουσμα της είδησης, θα πάρει ιδέες για το πως μπορεί να εξαχθεί και στη Βρετανία το ελληνικό μοντέλο».

«Στη διαδρομή από απόψε τα μεσάνυχτα, όταν η ΕΡΤ μείνει σιωπηλή, θα γίνουμε όλοι φτωχότεροι πολίτες. Σε όλο τον κόσμο», καταλήγει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: