19.6.13

Νομική υπηρεσία ΕΡΤ: Δεν υπάρχει ρητή κατάργηση της εταιρείας...



Σε ισχύ οι συμβάσεις των εργαζομένων.

Διάψευση Μενουδάκου ότι έδωσε οδηγίες...
Το απόγευμα της Δευτέρας το ΑΜΠΕ μετέδωσε την είδηση ότι "το Συμβούλιο της Επικρατείας ζητά να εκτελεστεί άμεσα η απόφαση για την ΕΡΤ και σύμφωνα με νέες...
διευκρινίσεις που δόθηκαν έπειτα από ερωτήσεις δημοσιογράφων με αφορμή τις διαφορετικές ερμηνείες της απόφασης του προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας, Κωνσταντίνου Μενουδάκου, οι συναρμόδιοι υπουργοί κ.κ. Στουρνάρας και Κεδίκογλου πρέπει να προχωρήσουν άμεσα στις αναγκαίες ενέργειες για την προσωρινή επαναλειτουργία των τριών καναλιών, των ραδιοφώνων και των διαδικτυακών τόπων της ΕΡΤ με την πρόσληψη προσωπικού, τον αριθμό και την προέλευση του οποίου εκείνοι θα ορίσουν μέσω του διορισμού ειδικού διαχειριστή. Ο ειδικός διαχειριστής θα έχει ως αποστολή να προετοιμάσει το έδαφος για τη σύσταση του διάδοχου δημόσιο ραδιοτηλεοπτικού φορέα"

Λίγες ώρες αργότερα, με ανακοίνωσή του, ο κ.Μενουδάκος διέψευδε ότι ο ίδιος έχει δώσει οποιαδήποτε οδηγία ως προς τον τρόπο εφαρμογής της προσωρινής διαταγής του για την ΕΡΤ σημειώνοντας ότι τα σχόλια και οι διευκρινίσεις που διατυπώνονται σχετικά με αυτή δεν προέρχονται από τον ίδιο, αλλά ενδεχομένως από άλλους δικαστικούς και νομικούς κύκλους.

Γνωμοδότηση νομικής υπηρεσίας ΕΡΤ

Τη δική της γνωμοδότηση επί της απόφασης του ΣτΕ εξέδωσε και η νομική υπηρεσία της ΕΡΤ, υποστηρίζοντας ότι η εταιρεία σε ισχύ αφού δεν υπάρχει ρητή κατάργησή της. Συγκεκριμένα αναφέρει ότι "δεν καταλείπεται η παραμικρή αμφιβολία ότι διατηρείται η υπόσταση της ΕΡΤ ως δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα, προκειμένου, κατά το μεταβατικό αυτό στάδιο, να συνεχίσει να ασκεί την αποστολή της ως δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας μεταδίδοντας ραδιοτηλεοπτικές εκπομπές, που διεκόπησαν με την ανασταλείσα κοινή υπουργική απόφαση και λειτουργώντας τους διαδικτυακούς τόπους. Για τους ίδιους νομικούς λόγους, παραμένουν σε ισχύ οι συμβάσεις των εργαζομένων για την επίτευξη του στόχου της μετάδοσης των ραδιοτηλεοπτικών εκπομπών και της λειτουργίας των διαδικτυακών ιστοτόπων". Σύμφωνα με τη γνωμοδότηση εξάλλου το σύνολο του προσωπικού της ΕΡΤ (περιλαμβανομένων των εργαζομένων στη «Ραδιοτηλεόραση», το Αρχείο Μουσείου και τα Μουσικά Σύνολα) θεωρείται "αυτοδικαίως ως μηδέποτε απολυθέν".

«Σε σχέση τέλος με την πρόβλεψη της προσωρινής διαταγής του ΣτΕ για τη συνέχιση της μετάδοσης ραδιοτηλεοπτικών εκπομπών και τη λειτουργία διαδικτυακών ιστοτόπων από το δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα, επισημαίνουμε το αυτονόητο ότι η ΕΡΤ αποτελεί, προφανώς και σήμερα, το μοναδικό υφιστάμενο ραδιοτηλεοπτικό φορέα στη χώρα μας που σύστησε το κράτος προς εκπλήρωση της συνταγματικής διαταγής, παρά το γεγονός ότι τούτο, δεν αναφέρεται ρητά στο κείμενο αυτής», καταλήγει η γνωμοδότηση.

πηγη enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: