21.6.13

Επαναστάτες στο πόδι...



Οι Standing men της Τουρκίας ενέπνευσαν παγκόσμιο κίνημα από το Μιλάνο ως τον Καναδά [εικόνες]...
Καθώς η ηρεμία επανέρχεται σταδιακά στην πλατεία Ταξιμ της Κωνσταντινούπολης, ο άνδρας που στεκόταν για ώρες ακίνητος ανάμεσα στα ...
διασταυρωμένα πυρά διαδηλωτών και αστυνομικών, ενέπνευσε ένα ολόκληρο κίνημα «standing men» το οποίο πλέον παίρνει παγκόσμιες διαστάσεις.
Ο Ερντεμ Γκιουντούζ, πραγματοποιούσε για ώρες παθητική διαμαρτυρία αι στεκόταν απλώς όρθιος στο κέντρο της πλατείας Ταξίμ στην Κωνσταντινούπολη, ενώ στη συνέχεια τον μιμήθηκαν αρκετοί διαδηλωτές.
Τελικά η Η τουρκική αστυνομία προσήγαγε στις 2.05 αρκετά από τα άτομα που είχαν συγκεντρωθεί γύρω από τον Ερντέμ Γκιουντούζ και αναγκάστηκε να τερματίσει τη διαμαρτυρία του.
Ωστόσο το κίνημα «Duram Adam» (= Standing Men) όπως ονομάστηκε, δε τελείωσε εκεί, αφού την επόμενη μέρα μία γυναίκα στην Αγκυρα στεκόταν όρθια στο σημείο όπου σκοτώθηκε από σφαίρα αστυνομικού ο διαδηλωτής Ετχέμ Σαρίσουλουκ.
Το ίδιο κίνημα πλέον έχει υιοθετηθεί κι από άλλες χώρες της Ευρώπης με τους «Standing Men» να πραγματοποιούν παθητική διαμαρτυρία σε Λονδίνο, Βρυξέλλες, Παρίσι, Βερολίνο, Τορόντο, Μιλάνο κ.α.
Βερολίνο


Βρυξέλλες


Λονδίνο


Mιλάνο


Παρίσι


Τορόντο

  iefimerida.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: