6.6.13

Ποιος είναι ο Ελληνας που συνελήφθη στην Κωνσταντινούπολη...

Ενας Έλληνας συγκαταλέγεται στους ξένους υπηκόους που προσήχθησαν χθες το βράδυ στην Τουρκία, κατηγορούμενοι για υποκίνηση διαδηλώσεων στο...


πάρκο Γκεζί στην Πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης, σύμφωνα με την εφημερίδα Radikal.

Πρόκειται για τον φοιτητή Γιώργο Ιατρίδη, ο κατάγεται από το Ηράκλειο Κρήτης και τα τελευταία δύο χρόνια διαμένει στην Τουρκία μέσω του προγράμματος ανταλλαγών Erasmus.

Όπως μεταδίδουν τοπικά μέσα από την ιδιαίτερη πατρίδα του φοιτητή, ο Γιώργος Ιατριδης είναι φοιτητής στο Τμήμα Τοπογράφων - Μηχανικών του ΑΠΘ και κάνει την πτυχιακή του εργασία στην Κωνσταντινούπολη, με θέμα τα μνημεία της Πόλης. Ο νεαρός φοιτητής συνελήφθη μαζί με μία μεγάλη ομάδα ατόμων, ξένων και τούρκων, την ώρα που φωτογράφιζαν μνημεία και κτίρια.

Τους γονείς του φοιτητή ενημέρωσε για τη σύλληψη το προξενείο ενώ τόσο το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στην Πόλη όσο και το Υπουργείο Εξωτερικών βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις με τις τουρκικές Αρχές. Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας Alexiptoto.com, συνεργάτης της οποίας είναι ο φοιτητής, ο Γιώργος Ιατρίδης περνά από εισαγγελέα αλλά του έχει διασφαλιστεί πλήρης νομική προστασία και στόχος είναι να αφεθεί σύντομα ελεύθερος.

Η τουρκική εφημερίδα Radikal στην ιστοσελίδα της αναφέρει σήμερα ότι έχουν προσαχθεί τέσσερις ξένοι φοιτητές που σπουδάζουν στην Τουρκία με το πρόγραμμα Erasmus και άλλα έντεκα άτομα, τέσσερις Αμερικανοί, δύο Βρετανοί, δύο Ιρανοί, ένας Ινδός, ένας Γάλλος και ένας Έλληνας.

Επίσης η εφημερίδα Zaman γράφει ότι από τους έξι ξένους που έχουν προσαχθεί, συνελήφθησαν οι τέσσερις, οι οποίοι φέρουν διπλωματικό διαβατήριο της Ελλάδας, της Βρετανίας, των ΗΠΑ και της Γαλλίας.

Ωστόσο, ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη διαψεύδει κατηγορηματικά την πληροφορία της Zaman περί προσαγωγής ατόμου με ελληνικό διπλωματικό διαβατήριο.

ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: