25.6.13

Μέλι για Αδωνι, φαρμάκι για Μανιτάκη από τον Πάγκαλο...



Οπαδός της νέας κυβέρνησης και του... Άδωνι Γεωργιάδη είναι ο Θόδωρος Πάγκαλος, που προσδοκά και σε... ανάσταση ΠΑΣΟΚ. Αντιθέτως, δεν έχει καλή κουβέντα για τον Αντώνη Μανιτάκη.

«Ο...
κύριος Μανιτάκης δεν ήθελε να “σπάσει” τίποτα, δεν έχει κάνει ποτέ τίποτα συγκεκριμένο στη ζωή του», είπε ο Θοδ. Πάγκαλος στο εβδομαδιαίο ραντεβού του με τους ακροατές του σταθμού «Βήμα 99,5» και πρόσθεσε: «Δίδασκε ο άνθρωπος, καλός δάσκαλος ξέρω ότι ήταν, εν πάσει περιπτώσει ο άνθρωπος αυτός δεν έχει κάνει τίποτα στη ζωή του. Εφτασε 60 ετών και δεν μετακίνησε μια πέτρα από μια άλλη πέτρα. Μπορεί να έχει κανένα μποστάνι, να το καλλιεργεί. Και αυτόν τον κάνεις υπουργό;».

Αντιθέτως, για τον Άδωνι Γεωργιάδη είπε: ««Ευχές του δίνω. Ο Άδωνις Γεωργιάδης, ως υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, υπήρξε μια έκπληξη για μένα και δε διστάζω να πω ότι είναι ο καλύτερος Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας που πέρασε από το υπουργείο αυτό, ίσως μαζί με τον αείμνηστο Γιώργο Κατσιφάρα. Απέδειξε ότι είναι ικανός να χειρίζεται ένα υπουργείο και με κάνει να σκέφτομαι ότι είναι σωστό το ότι η πολιτική είναι τέχνη και όχι επιστήμη».

Ο Θοδ. Πάγκαλος αποκαλούσε κάποτε τον Δημ. Αβραμόπουλο «κύριο Τίποτα», τώρα όμως είναι πιο επιεικής μαζί του. «Εχω την εντύπωση ότι ο κύριος Αβραμόπουλος έχει επιδείξει μεγάλη δυνατότητα συνεννόησης και συνύπαρξης με τους αντιπάλους του». Άφησε ωστόσο «καρφιά» για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και διάδοχο του Δημ. Αβραμόπουλου στο ΥΠΕΞ, λέγοντας: «Πιστεύω ότι ο κ. Βενιζέλος έχει την εμβέλεια και το διεθνές μέγεθος, που χρειάζεται να αποκτήσει – γιατί δεν το έχει αυτή τη στιγμή – ώστε να μπορεί να κοιτάξει τα γαλλικά του».

Τόνισε πάντως, ότι αν σταθεί αυτή η κυβέρνηση, «το ΠΑΣΟΚ θα αναστηθεί και αυτό».

Τέλος, αναφέρθηκε στο μέλλον του σε δημόσια αξιώματα, λέγοντας: «Δεν μπορώ να πω ότι έχουν πάψει να με ενδιαφέρουν, έχω ένα αξίωμα που με ενδιαφέρει, αλλά πρέπει να το αποκλείσω: αυτό του Αρχιεπισκόπου».


matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: