25.6.13

«Στρατιωτικό καψόνι» με το καλημέρα στην Φώφη!...

Ψαρώσανε την ..."νέα"
Με απολογισμό του έργου της υπουργίας του που κυριαρχούσαν οι λέξεις «αναβαθμίσαμε», «ξεκινήσαμε» και «συνεχίσαμε», αλλά όχι και τη λέξη «ολοκληρώσαμε», όπως εύστοχα παρατήρησε με...
χαιρέκακη είναι αλήθεια διάθεση ανώτατος αξιωματικός, υποδέχτηκε στη σύντομη ομιλία του ο πρώην πλέον υπουργός Εθνικής Αμύνης Πάνος Παναγιωτόπουλος, τον επιστρέφοντα στη συγκεκριμένη θέση μετά από ένα χρόνο «νέο» Δημήτρη Αβραμόπουλο.

Μια τελετή που πραγματοποιήθηκε με το μεγαλοπρεπές στρατιωτικό πρωτόκολλο πριν από λίγη στο ΥΠΕΘΑ και «σημαδεύτηκε» από ένα πολιτικό unfair (ή κατ’ άλλους «στρατιωτικό καψόνι») προς τη νέα Αναπληρωτή ΥΠΕΘΑ Φώφη Γεννηματά, που αγνοήθηκε και δεν της δόθηκε ο λόγος στη διάρκεια της τελετής παραδόσεως-παραλαβής καθηκόντων, με αποτέλεσμα η ίδια να κάνει δηλώσεις αργότερα μόνη της.

Εκτός του νέου ΥΠΕΘΑ Δ.Αβραμόπουλου, ο οποίος είναι άριστος γνώστης του χώρου και των καταστάσεων, ενδεικτικό του ότι απευθυνόμενος στους Αρχηγούς τους είπε με νόημα ότι «δεν θα χρειαστεί να κάνουμε προλόγους. Απλά συνεχίζουμε», οι υπόλοιποι δύο «νέοι, η ΑΝΥΠΕΘΑ Φώφη Γεννηματά και ο ΥΦΕΘΑ Αθ.Δαβάκης, εμφανώς «τρακαρισμένοι» με το νέο – επιβλητικό και άγνωστο σε αυτούς περιβάλλον παρέμειναν αμίλητοι στη διάρκεια της τελετής.

Φεύγοντας βέβαια όλη η απερχόμενη πολιτική ηγεσία (Π.Παναγιωτόπουλος, Π.Καράμπελας και Δ.Ελευσινιώτης) αποκόμισαν τα (πολλά) εθιμοτυπικά δώρα, από τον νέο υπουργό και όλους τους αρχηγούς.
Τέλος, μετά το πέρας της τελετής ο πρώην ΥΠΕΘΑ Π.Παναγιωτόπουλος, ο οποίος απέφυγε έστω και για τους τύπους να αναφερθεί στον τύπο στο τέλος των ευχαριστιών του, ως είθισται, ενδεικτικό των ανύπαρκτων σχέσεων που είχε με αυτούς – παλαιός δημοσιογράφος ων – τον χρόνο της υπουργίας του, έφυγε σχεδόν τρέχοντας από το υπουργείο.
Προφανώς για να προλάβει την τελετή στο υπουργείο Πολιτισμού...

Λ.Σ.Μ. 
parapolitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: