18.6.13

Κρίσιμη ψηφοφορία στη Βουλή για την ΕΡΤ


Το ΚΚΕ εμφανίζεται αποφασισμένο να ζητήσει ακόμη και τη διεξαγωγή ονομαστικής ψηφοφορίας προκειμένου να τεθεί σε συζήτηση η τροπολογία.
Απόψε συζητείται την Ολομέλεια της Βουλής η τροπολογία του ΚΚΕ για την...
κατάργηση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για την ΕΡΤ, ενώ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΔΗΜΑΡ εμφανίζεται θετική να ψηφίσει την τροπολογία, ενώ, βάσει όσων έχει υποστηρίξει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης, το κόμμα προσανατολίζεται στο να υπερψηφίσει την τροπολογία. «Θα υποστηρίξουμε οποιαδήποτε πρόταση κατατεθεί και απορρίπτει την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου» είχε δηλώσει από το στούντιο της ΕΡΤ.

Το ΚΚΕ εμφανίζεται αποφασισμένο να ζητήσει ακόμη και τη διεξαγωγή ονομαστικής ψηφοφορίας προκειμένου να τεθεί σε συζήτηση η τροπολογία. Ουσιαστικά πρόκειται για το άρθρο 101 παρ. 5 του Κανονισμού της Βουλής που ορίζει ότι αν υπάρχει αμφισβήτηση για το αν εισάγεται ή όχι μια τροπολογία σε συζήτηση, τότε ο πρόεδρος ερωτά τη Βουλή που αποφαίνεται αποκλειστικά με ανάταση ή έγερση και χωρίς συζήτηση.

Το άρθρο 101 του Κανονισμού ορίζει επίσης ότι «αμφισβητήσεις κατά το άρθρο 74 παρ. 5 εδάφιο γ΄του Συντάγματος, αναφορικά με το αν τροπολογία σχετίζεται με το κύριο αντικείμενο του νομοσχεδίου ή της πρότασης νόμου υποβάλλονται από τον αρμόδιο Υπουργό ή γραπτώς από το 1/10 του συνολικού αριθμού των βουλευτών».

Εάν η τροπολογία, η οποία έχει ενταχθεί στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας, υπερψηφιστεί, τότε ακυρώνεται η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου....

Δεν υπάρχουν σχόλια: