22.6.13

Πρόεδρος Πούτιν ανήγγειλε την αμνηστία στους επιχειρηματίες ...

Ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαδίμιρ Πούτιν ζητά από την Κρατική Ντούμα (Βουλή) να εξετάσει και να ψηφίσει μέχρι τις καλοκαιρινές διακοπές το νομοσχέδιο περί οικονομικής αμνηστίας.
Αυτή τη ...
δήλωση ο Πρόεδρος έκανε στις 21 Ιουνίου κατά τη διάρκεια του Οικονομικού Συνεδρίου στην Αγία Πετρούπολη, αναφέρει το πρακτορείο ITAR-TASS. Κατά τη δήλωση του Πούτιν η αμνηστία θα αφορά εκείνους οι οποίοι διέπραξαν εγκλήματα στον τομέα της επιχειρηματικότητας, αλλά καταδικάστηκαν για πρώτη φορά, οι οποίοι πλήρωσαν ή συμφωνούν να πληρώσουν την ζημιά που προκάλεσαν και να αποζημιώσουν τους παθόντες. "Δεν θα θεωρούνται κατάδικοι οι άνθρωποι αυτοί ", είπε ο Πρόεδρος.

"Η απόφαση για την οικονομική αμνηστία όχι μόνο αποκαθιστά την δικαιοσύνη, αλλά και είναι μία οδηγία στα όργανα ελέγχου και επίβλεψης όπου ακόμα κυριαρχεί η ψυχολογία του τεκμηρίου ενοχής των επιχειρηματιών ", υπογράμμισε ο Πούτιν. "Είναι δυνατότητα να γίνει επανεκκίνηση σε φαρδύ φάσμα των κοινωνικών σχέσεων, στην λειτουργία του συστήματος δημόσιας ασφάλειας και δικαιοσύνης ", ανέφερε ο επικεφαλής του κράτους.


Μετά την αναγγελία της οικονομικής αμνηστίας θα απελευθερωθούν δεκάδες χιλιάδες επιχειρηματίες, θεωρεί ο διαμεσολαβητής στα θέματα της επιχειρηματικότητας Μπορίς Τιτώφ.Κατά τη δήλωσή του συνολικά στη Ρωσία απαριθμούνται περίπου 13 600 άτομα που καταδικάστηκαν με βάση τις διατάξεις του Οικονομικού Κώδικα. "Από αυτούς δε θα απελευθερωθούν όλοι, επειδή δεν εμπίπτουν όλα τα άρθρα στην αμνηστία», είπε ο Τιτώφ. «Εκτιμούμε ότι θα απελευθερωθούν περίπου 10 χιλιάδες άτομα ".
"Εξίσου σημαντικό είναι ότι θα τερματιστούν οι ποινικές υποθέσεις για εκείνους που ακόμα δεν καταδικάστηκαν», ανέφερε ο Τιτώφ. «Σήμερα είναι υπό εξέταση δεκάδες χιλιάδες ποινικές υποθέσεις κατά των επιχειρηματιών. Δεν μπορούν να δραστηριοποιούνται κανονικά, συνέχεια βρίσκονται υπό απειλή ότι θα τους κλείσουν, προσέρχονται σε ανακρίσεις, ενώ ακόμα δεν έχουν καταδικαστεί", πρόσθεσε ο Τιτώφ. "Θα έχουν επίσης αμνηστία. Είναι δεκάδες χιλιάδες άτομα ", υπογράμμισε ο διαμεσολαβητής. Εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι βουλευτές καθοδηγούμενοι από τα λόγια του Προέδρου θα ψηφίσουν ανάλογα για την αμνηστία αυτή στην εαρινή περίοδο συνεδριάσεων...

Δεν υπάρχουν σχόλια: