6.6.13

Στους δρόμους βγήκαν οι συνταξιούχοι σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη...

Στους δρόμους βγήκαν την Πέμπτη οι συνταξιούχοι για την υπεράσπιση των συντάξεων, της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης, της υγείας και της πρόνοιας. Το ραντεβού δόθηκε το πρωί της...
Πέμπτης στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης και ακολούθησε πορεία προς το υπουργείο Εργασίας. Ανάλογη συγκέντρωση έγινε και στη Θεσσαλονίκη.

Αντιπροσωπεία των συνταξιούχων συναντήθηκε με τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Γιάννη Βρούτση, ο οποίος δεσμεύθηκε ότι δεν θα υπάρξουν άλλες περικοπές στις συντάξεις και πως τα προβλήματα που προέκυψαν με το ΑΜΚΑ και το ΑΦΜ στην καταβολή συντάξεων θα εξαλειφθούν με την υλοποίηση του προγράμματος «Ήλιος» το οποίο θα παρουσιαστεί άμεσα.

Στη συνάντηση πήραν ακόμη μέρος o υφυπουργός Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο γενικός γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων Παναγιώτης Κοκκόρης.

Οι συνταξιούχοι διεκδικούν, μεταξύ άλλων, να εγγυηθεί η κυβέρνηση την καταβολή των συντάξεων χωρίς καμία περικοπή και να δοθούν αυξήσεις, να καλυφθούν άμεσα οι ανάγκες όλων των ταμείων από το κράτος και να καταργηθούν χαράτσια και κατασχέσεις.

Κατά τη συνάντηση, ο υπουργός Εργασίας διαβεβαίωσε τους εκπροσώπους των συνταξιούχων για την απρόσκοπτη καταβολή των συντάξεων και τη συνεχή στήριξή του ασφαλιστικού συστήματος από τον κρατικό προϋπολογισμό, ενώ τους ενημέρωσε για μια σειρά από θέματα που επιλύθηκαν (συνταξιούχοι ΑΤΕ, ΤΑΠ ΟΤΕ) καθώς και για την εξέλιξη της καταβολής των εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων...
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: