7.6.13

Ρεν: Αδικα το ΔΝΤ πετά τα βρόμικα νερά στην ΕΕ...



«Δε νομίζω ότι είναι σωστό και δίκαιο για το ΔΝΤ να νίπτει τας χείρας του και να πετά τα βρόμικα νερά στους Ευρωπαίους», δήλωσε στο περιθώριο οικονομικού συνεδρίου στο Ελσίνκι την Παρασκευή ο Ολι Ρεν.
Ο...
αρμόδιος επίτροπος της Κομiσιόν, Ολι Ρεν, που ήταν επικεφαλής εκ μέρους των Βρυξελλών για τη διαχείριση των δύο πακέτων στήριξης στην Ελλάδα, αντεπιτέθηκε στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και στην κριτική που άσκησε κατηγορώντας τη Λαγκάρντ για καιροσκοπισμό.
Το ΔΝΤ έκανε την Τετάρτη αυτοκριτική σε έκθεση που δημοσιοποίησε υποστηρίζοντας πως το “κούρεμα” ή “αναδιάρθρωση” του χρέους έπρεπε να γίνει νωρίτερα στις αρχές του 2011, καθώς η αποτυχία των “προγραμμάτων διάσωσης” έδειχνε πως όλα πήγαινα εκτός πορείας. Κάτι που εμποδίστηκε από την ΕΕ.
Η “αναδιάρθρωση” των 200 δισ. ευρώ από το ελληνικό χρέος έγινε τον Φεβρουάριο του 2012.
Ο Ολι Ρεν επιτέθηκε στην επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ καθώς είχε συμφωνήσει στους όρους του πρώτου “πακέτου στήριξης” για την Ελλάδα ως υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας το 2010 και είχε διαφωνίσει με την “αναδιάρθρωση” του χρέους τότε στην κυβέρνηση Σαρκοζί, δήλωσε στην εφημερίδα Financial Times.
Μήλον της έριδος το Δ.Ν.Τ (Ντομινίκ Στρος Καν) Μήλον της έριδος το Δ.Ν.Τ (Ντομινίκ Στρος Καν) Επίσης δήλωσε ότι δεν θυμάται ούτε τον Ντομινίκ Στρος Καν να ζητά νωρίτερα αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους.
Αναφέρθηκε όμως ειδικότερα στην Ελλάδα λέγοντας ότι θα πρέπει να προχωρήσει στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων που έχουν καθυστερήσει με ευθύνη και της αντιπολίτευσης. 'Αφησε δε να εννοηθεί ότι εφόσον προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις τότε θα ξαναδούνε το πρόγραμμα. Πάντως, ο κ. Ρεν είπε ακόμη ότι δεν υπάρχει αυτή την στιγμή στο τραπέζι θέμα για νέο κούρεμα του ελληνικού χρέους.
Η Κομισιόν δεν κρύβει την ενόχλησή της όχι μόνο για το περιεχόμενος της έκθεσης του ΔΝΤ, αλλά και γιατί δεν ενημερώθηκε προηγουμένως με αποτέλεσμα να αιφνιδιαστεί. Επιπλέον, διαβλέπει ότι μετά τα προβλήματα του προγράμματος για την Ελλάδα, το ΔΝΤ, λόγω και των πιέσεων από τα μέλη του, μεθοδεύει την απεμπλοκή του.
Παράγει δε η έκθεση και η συμπεριφορά του ΔΝΤ αποτελέσματα όχι μόνο για τη χώρα μας αλλά και για τα υπόλοιπα μέλη της ΕΕ κυρίως για εκείνα που βρίσκονται σε μνημόνια ή υπό αυστηρή επιτήρηση.
Στο Φόρουμ θα μιλήσει και ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος νωρίτερα στο περιθώριο συναντήθηκε με τον Όλι Ρεν και συζήτησε τις τελευταίες εξελίξεις στην Ευρώπη και την πορεία του ελληνικού προγράμματος.

enet.gr 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: