7.6.13

Η τύχη της... στα πόδια της...



Σήμερα στις 21:45 (live από το woop.gr) η Εθνική μας αντιμετωπίζει την Λιθουανία για τα προκριματικά του Mundial

Στη Λιθουανία σε λίγες ώρες η Εθνική θα παίξει ένα από τα...
πέντε τελευταία της χαρτιά για την απευθείας πρόκριση στο μουντιάλ της Βραζιλίας το 2014. Η αλήθεια είναι, ότι μετά από το 1-3 στο Σαράγεβο στις 22 Μαρτίου, τα δεδομένα είναι σε βάρος του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος. Η Ελλάδα δεν κρατάει τη τύχη στα… πόδια της και πρέπει να περιμένει διπλό στραβοπάτημα από τους Βόσνιους, ώστε να ταξιδέψει απευθείας στο Ρίο.

Ο Σάντος και οι παίκτες του ελπίζουν στη Λετονία, που αντιμετωπίζει σήμερα η Βοσνία, στη Σλοβακία που θα ταξιδέψουν οι Βόσνιοι στις 10 Σεπτεμβρίου και ίσως στη Λιθουανία στο τελευταίο ματς στις 15 Οκτωβρίου.

Απαραίτητη προϋπόθεση όμως, ώστε η Εθνική να διατηρήσει τις (λιγοστές) ελπίδες για τη 1η θέση είναι να κερδίσει τα υπόλοιπα πέντε ματς που της απομένουν, αρχής γενομένης από το αποψινό στο Βίλνιους. Χρειάζεται να το κάνει, γιατί μόνο έτσι θα σιγουρέψει κατά (μεγάλο) ποσοστό και τη 2η θέση, η οποία, αν συνδυαστεί με σημαντική βαθμολογική συγκομιδή, οδηγεί στα μπαράζ.

Σε διαφορετική περίπτωση είναι πιθανό να μπλέξει άσχημα, αφού όχι μόνο θα χάσει οριστικά το εισιτήριο της πρώτης θέσης –αν κερδίσει η Βοσνία στη Ρίγα-αλλά θα κινδυνεύει και το δεύτερο από τη Σλοβακία, που ακολουθεί με 8β (η Ελλάδα έχει 10β). Οι Σλοβάκοι, όταν η Εθνική θα παίζει στη Λιθουανία, λογικά θα περνούν με επιτυχία από το Λιχτενστάιν, οπότε η νίκη στο Βίλνιους θα είναι επιτακτική.

Από την ανάλυση του προγράμματος ως τις 15/10, προκύπτει ότι η Σλοβακία έχει χειρότερο πρόγραμμα από την Εθνική, αφού θα αντιμετωπίσει στις 6 και 10 Σεπτεμβρίου τη Βοσνία εκτός και εντός.

Σε αυτά τα δύο ματς (κυρίως) αναμένουν στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα να χάσουν (πολύτιμο) έδαφος, τόσο οι Βόσνιοι, όσο και οι Σλοβάκοι, ώστε είτε να διεκδικήσουν ακόμη και τη 1η θέση, είτε να «κλειδώσει» τη 2η.

Κάτι, που θα μοιάζει ως απολύτως εφικτό, αφού στις 6 Σεπτεμβρίου η Ελλάδα θα ταξιδέψει στο Λιχτενστάιν, ενώ στις 10 Σεπτεμβρίου θα φιλοξενήσει στο Φάληρο τη Λετονία.

Αν προστεθεί επίσης, ότι η Εθνική θα υποδεχθεί στις 15/10 τη Σλοβακία στο «Γ. Καραισκάκης», τότε το σενάριο -τουλάχιστον- για να πάμε έστω στα μπαράζ φαντάζει παραπάνω από εφικτό.

Συμπερασματικά: Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος δεν δήλωσε τυχαία ότι το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα χρειάζεται πέντε νίκες στα ισάριθμα ματς που απομένουν.

Μόνο τυχαία οι Φάνης Γκέκας και Κώστας Μανωλάς δεν χαρακτήρισαν τη νίκη στη Λιθουανία, ως μονόδρομο.

Βλέπετε, υπάρχει η προσδοκία, ότι η Βοσνία αλλά και η Σλοβακία θα «αλληλοφαγωθούν» και ενδέχεται να υπάρξουν ανατροπές στον όμιλο. Απαραίτητη προϋπόθεση όμως, είναι η Ελλάδα να κάνει το απόλυτο (15β) και να περιμένει. Διαφορετικά, το ταξίδι στη Βραζιλία δεν θα ταξιδέψει για το Παγκόσμιο Κύπελλο αλλά μόνο για… τουρισμό.

Όλες οι παραπάνω μαθηματικές αναλύσεις, θα πάνε στράφι βέβαια, αν η Εθνική δεν θυμίζει την γνωστή ομάδα με πάθος και δύναμη. Αν, δηλαδή, επαναληφθεί –που δεν θέλουμε να το πιστέψουμε- εμφάνιση «α λα Βοσνίας» τότε η υπόθεση-πρόκριση στο μουντιάλ θα αρχίσει να γίνεται μη αναστρέψιμη…

woop.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: