12.6.13

Αμετακίνητος για την ΕΡΤ ο Σαμαράς - Σκέφτεται την ψήφο εμπιστοσύνης;...

Αποφασισμένος να προχωρήσει στην υλοποίηση των σχεδίων της κυβέρνησης για την ΕΡΤ παρά το γεγονός ότι ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ διαφωνούν, εμφανίστηκε την Τετάρτη ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, χρησιμοποιώντας μάλιστα...
ιδιαίτερα σκληρή γλώσσα για μερίδα δημοσιογράφων και για το καθεστώς που υπήρχε ως τώρα στη δημόσια ραδιοτηλεόραση.



«Είναι μια προσωρινή κίνηση. Αποφασίσαμε να κλείσουμε την ΕΡΤ και να δημιουργήσουμε ένα νέο δημόσιο σταθμό. Προστατεύουμε το δημόσιο συμφέρον», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε εκδήλωση της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων στο ξενοδοχείο Ιntercontinental, η οποία έγινε με αφορμή την υπογραφή συμφωνίας με ελληνικές τράπεζες για τη παροχή εγγυήσεων σε ελληνικές εξαγωγικές επιχειρήσεις.

Ο Αντ. Σαμαράς ωστόσο, έκανε λόγο και για τιμητές - δημοσιογράφους που «φιμώνουν τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας».

Και πρόσθεσε: «Αυτό δεν είναι ούτε δημοσιογραφία, ούτε ελευθερία», τόνισε λέγοντας ότι «κάποιοι θέλουν να διατηρηθεί η αδιαφάνεια και η σπατάλη». Υπογράμμισε δε το γεγονός ότι από τα χθεσινά δελτία της ΕΡΤ αποκρύφτηκε το γεγονός ότι η δημόσια τηλεόραση θα ξανανοίξει.

Το χαρτί της ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση, σκέφτεται το Μαξίμου

Στο τραπέζι το χαρτί της ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση, σκέφτεται να βάλει το Μέγαρο Μαξίμου μετά και τις τελευταίες πολιτικές αναταράξεις που έχει προκαλέσει το ζήτημα του κλεισίματος της ΕΡΤ και ενώ αναμένεται η κρίσιμη συνάντηση το απόγευμα του Βαγγέλη Βενιζέλου με τον Φώτη Κουβέλη.

Όπως διαμηνύει το κυβερνητικό επιτελείο, υπάρχουν δύο σενάρια που έχουν έρθει στην επιφάνεια:

Το πρώτο είναι να ζητηθεί από τον Πρωθυπουργό ψήφος εμπιστοσύνης για την κυβέρνηση και να ακολουθηθεί η τριήμερη διαδικασία στη Βουλή, ενώ το δεύτερο είναι να δώσει η κυβέρνηση χαρακτήρα ψήφου εμπιστοσύνης στη συζήτηση για τον νόμο με τον οποίο θα ιδρύεται ο νέος φορέας της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης...
crimenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: