7.6.13

Αμήχανη σιωπή στο ΠΑΣΟΚ...



...μετά την αντεπίθεση Παπακωνσταντίνου.
"Σπάσαν" τα τηλέφωνα στο τηλεφωνικό κέντρο του κόμματος...
Με ένα αμήχανο όσο και άτυπο σχόλιο, τοποθετήθηκε το ΠΑΣΟΚ επί όσων υποστήριξε μιλώντας στη Βουλή ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, «δείχνοντας» μεταξύ άλλων προς τον Ευάγγελο Βενιζέλο τόσο για την...
μη αξιοποίηση της λίστας Λαγκάρντ, όσο και για την ταύτιση με τον Άκη Τσοχατζόπουλο.

Θύμισε μάλιστα ότι δεν ήταν εκείνος που τον είχε υπερασπιστεί στη Βουλή, αλλά ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Αντίθετα, υποστήριξε πως ήταν επί υπουργείας του που πέρασε ο νόμος για τις offshore εταιρείες, με τον οποίο βρίσκεται σήμερα στα δικαστήρια ο κ.Τσοχατζόπουλος. .

Με το τηλεφωνικό κέντρο του ΠΑΣΟΚ να …σπάει από τις κλήσεις των δημοσιογράφων που ζητούσαν την ‘αντίδραση’ του κόμματος στην ομολογουμένως σκληρή τοποθέτηση του πρώην τσάρου σε σχέση με τον διάδοχό του στην οδό Νίκης και νυν πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο, οι συνεργάτες του δεν ήξεραν τι να πουν. Χρειάστηκε μάλιστα ολόκληρη σύσκεψη, προκειμένου να καταλήξουν στο αμήχανο σχόλιο ότι «αντιλαμβανόμαστε τη δύσκολη θέση του κ. Παπακωνσταντίνου», προσθέτοντας ότι «είναι όμως πολύ θλιβερό, αμυνόμενος, να φτάσει στο σημείο να υιοθετεί τη λογική της πολιτικής σκευωρίας του ΣΥΡΙΖΑ ενώ αυτή έχει καταρρεύσει παταγωδώς, μέσα από σωρεία αυταπόδεικτων στοιχείων που ευτέλισαν τους συκοφάντες».

Στελέχη του ΠΑΣΟΚ μάλιστα, πήγαιναν ακόμα πιο πέρα το σκεπτικό τους, εξηγώντας ότι ο «μεγάλος κατήγορος», όπως χαρακτήριζαν τον πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, «δεν εμφανίστηκε στη Βουλή για να ψηφίσει». Σχολίαζαν ακόμα ότι από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ τον λόγο πήραν μόνο τρεις βουλευτές, εκείνοι που μετέχουν και στην προκαταρκτική επιτροπή που ερευνά την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, Ζωή Κωνσταντοπούλου, Θοδωρής Δρίτσας και Σταύρος Κοντονής.

Στην πραγματικότητα, πάντως, δεν είναι λίγοι όσοι εκτιμούν στο ΠΑΣΟΚ ότι η παράταση της διαδικασίας διερεύνησης της υπόθεσης της λίστας Λαγκάρντ, μόνο καλό δεν κάνει στο ΠΑΣΟΚ. Αντίθετα, θεωρούν ότι επιτείνει την ήδη πτωτική πορεία του κόμματος στις δημοσκοπήσεις, ενώ επιβραδύνει την όποια προσπάθεια ανασύστασης της Κεντροαριστεράς στην χώρα, δεδομένου ότι με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, είναι το ΠΑΣΟΚ που χρεώνεται ένα ακόμα σκάνδαλο, προκαλώντας την τήρηση αποστάσεων από πιθανούς εταίρους του χώρου.


matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: