7.6.13

Χωρίς στηθόδεσμο στις εξετάσεις οι μαθήτριες για το φόβο αντιγραφής...


Περισσότεροι από εννέα εκατομμύρια μαθητές και μαθήτριες σε ολόκληρη την Κίνα ξεκίνησαν σήμερα τις εξετάσεις για την εισαγωγή τους στο πανεπιστήμιο με πολλές από τις μαθήτριες να προσέρχονται...
χωρίς στηθόδεσμο, στο πλαίσιο των μέτρων που έχουν λάβει οι αρχές κατά της αντιγραφής, μέτρα που απαγορεύουν, μεταξύ άλλων, τις μεταλλικές μπανέλες.
Στις μαθήτριες της βορειοανατολικής επαρχίας Τζιλίν απαγορεύτηκε να φορούν ρούχα που θα φέρουν πάνω τους κάτι μεταλλικό (όπως είναι οι μπανέλες του στηθόδεσμου) και οι αρχές του υπουργείου Παιδείας εγκατέστησαν ανιχνευτές μετάλλων στα εξεταστικά κέντρα ώστε να εντοπίζουν τις «συσκευές χωρίς καλώδιο για να κλέβουν οι μαθητές στις εξετάσεις», αναφέρει σε δημοσίευμά της η κυβερνητική εφημερίδα Global Times.
Οι αρχές ανησυχούν όλο και περισσότεροι για τον κίνδυνο οι εξεταζόμενοι/-ες να χρησιμοποιήσουν συσκευές όπως smartphones—κάποιες από τις οποίες έχουν γίνει μικρότερες κι επομένως είναι ευκολότερο να κρυφτούν—ως βοηθήματα στην διάρκεια των εξετάσεων.
Περίπου 9,12 εκατομμύρια μαθητές και μαθήτριες του Λυκείου σε ολόκληρη την Κίνα έχουν εγγραφεί για να συμμετάσχουν στις διήμερες εξετάσεις, αναφέρουν τα κινεζικά μέσα ενημέρωσης επικαλούμενα το υπουργείο Παιδείας.
Μερικά από τα μέτρα που έλαβαν οι μαθητές προκειμένου να φτάσουν εγκαίρως στο εξεταστικό κέντρο για τις ετήσιες εξετάσεις είναι ακραία: φωτογραφίες που ανέβηκαν στο διαδίκτυο δείχνουν μία αυτοσχέδια μηχανοκίνητη βάρκα να μεταφέρει έναν μαθητή με την στολή του σχολείου σε απομακρυσμένο εξεταστικό κέντρο στην Εσωτερική Μογγολία.
Η νότια πόλη Γκουανγκτσού παραχώρησε συγκεκριμένες λωρίδες στους δρόμους για τα οχήματα που θα μεταφέρουν τους μαθητές στις εξετάσεις, μετέδωσαν τα τοπικά ΜΜΕ, ενώ οι γονείς στο επιχειρηματικό κέντρο της Κίνας, τη Σανγκάη, νοίκιασαν ταξί για τα παιδιά τους μία εβδομάδα νωρίτερα.
Οι γονείς σε όλη την χώρα επισκέφθηκαν ναούς για να κάνουν τάματα για την επιτυχία των παιδιών τους, έγραψε η Global Times, ενώ κάποιες φωτογραφίες δείχνουν γονείς να περιμένουν έξω από τις αίθουσες με φαγητό και αναψυκτικά ειδικά παρασκευασμένα για τα παιδιά τους...
 newsmessinia.blogspot

Δεν υπάρχουν σχόλια: