18.6.13

Άμεση αποκατάσταση της λειτουργίας της ΕΡΤ ζητούν ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ...



Την άμεση επαναλειτουργία της ΕΡΤ ζητούν με σκληρές ανακοινώσεις τους ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ λίγες ώρες μετά την απόφαση του ΣτΕ και την συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών. «Καμία καθυστέρηση δεν...
δικαιολογείται» λέει το γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, «η μη εκτέλεση της προσωρινής διαταγής αποτελεί παράνομη ενέργεια» λέει η ΔΗΜΑΡ.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο Τύπου του Κινήματος, αναφέρεται:

«Ο σεβασμός του δημοκρατικού κράτους δικαίου επιβάλλει την άμεση συμμόρφωση στην προσωρινή διαταγή του προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας.

» Καμία καθυστέρηση δεν δικαιολογείται.

» Όποιοι βρήκαν τον τρόπο να διακόψουν σε λίγες ώρες τη λειτουργία της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, οφείλουν να κάνουν όλα όσα πρέπει για να αποκαταστήσουν τη λειτουργία αυτή».

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε και η ΔΗΜΑΡ αναφέρεται ότι η προσωρινή διαταγή του Συμβουλίου της Επικρατείας είναι άμεσα εκτελεστή.

«Έπρεπε ήδη από χθες να λειτουργήσει η δημόσια ραδιοτηλεόραση, να μεταδίδονται οι ραδιοτηλεοπτικές εκπομπές και να ενεργοποιηθούν οι διαδικτυακοί ιστότοποι της ΕΡΤ ΑΕ.

» Έπρεπε ήδη από χθες να καταστούν ενεργές όλες οι συχνότητες της ΕΡΤ. Η μη εκτέλεση της προσωρινής διαταγής αποτελεί παράνομη ενέργεια.

» Η ΔΗΜΑΡ επιμένει στην ανάκληση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου.

» Από κει και πέρα, με την ΕΡΤ σε λειτουργία, να προωθηθούν και να γίνουν άμεσα, χωρίς καθυστέρηση, οι αναγκαίες αναδιαρθρώσεις και ο εξορθολογισμός της ΕΡΤ».

Δεν υπάρχουν σχόλια: