12.6.13

Κρίσιμο τετ-α-τετ Βενιζέλου - Κουβελη το απογευμα...



Τετ-α-τετ  στις 6 το απόγευμα της Τετάρτης, στη βουλή, θα έχουν Ευάγγελος Βενιζέλος και Φώτης Κουβέλης - για το κλείσιμο της ΕΡΤ.


Ήδη, οι...
κοινοβουλευτικές ομάδες των δύο κομμάτων κατέθεσαν στη Βουλή πρόταση νόμου «Περί μη κύρωσης της πράξης νομοθετικού περιεχομένου» για την ΕΡΤ.

Νωρίτερα την Τετάρτη ο Φώτης Κουβέλης συναντήθηκε με το προεδρείο της ΠΟΣΠΕΡΤ. Αμέσως μετά τη συνάντηση ο Φ. Κουβέλης δήλωσε:

«Είμαστε αντίθετοι, είμαστε αντίπαλοι με το κλείσιμο της ΕΡΤ. Η δημόσια ραδιοτηλεόραση είναι απαράδεκτο να κλείσει. Η οποιαδήποτε ρύθμιση δεν δικαιολογεί ούτε για μια στιγμή κλειστή τη ραδιοτηλεόραση».

Αναφορικά με την πρόταση νόμου που κατέθεσαν ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, ο κ. Κουβέλης είπε:

«Καλούμε τις πολιτικές δυνάμεις του δημοκρατικού τόξου να μην ψηφίσουν, να μην κυρώσουν την πράξη νομοθετικού περιεχομένου και όχι μόνον αυτό, αλλά η μη κύρωση να έχει και αναδρομική ισχύ έτσι ώστε να μην παραχθεί το οποιοδήποτε δυσμενές αποτέλεσμα για την ΕΡΤ , για τους εργαζόμενους, για ό,τι δημοκρατικά εκφράζει η δημόσια ραδιοτηλεόραση».

«Η αντίθεσή μας ήταν γνωστή, ήταν δηλωμένη. Είμαστε ριζικά αντίθετοι στην επιλογή που έκανε η κυβέρνηση, δια του πρωθυπουργού, να εκδώσει την πράξη νομοθετικού περιεχομένου και μάλιστα χωρίς την υπογραφή των υπουργών που έχει προτείνει η ΔΗΜΑΡ. Θα δώσουμε αυτή τη μάχη. Θα δώσουμε τη μάχη να ανοίξει η δημόσια ραδιοτηλεόραση και τούτο είναι ανεξάρτητο από την ανάγκη να υπάρξουν αναδιαρθρώσεις, να υπάρξει εξορθολογισμος, να αναβαθμιστεί η ΕΡΤ για να μπορέσει δημοκρατικά να ανταποκριθεί σε αυτό που θέλει ο ελληνικός λαός και επιβάλει η ουσιαστική ενημέρωση και επικοινωνία. Είναι τελείως διαφορετικό ζήτημα αυτό από την απαράδεκτη επιλογή να κλείσει η ΕΡΤ. Για εμάς είναι θέμα δημοκρατίας» καταλήγει η δήλωσή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: