25.6.13

Η παγίδα του «υπέρτατη ιδεολογία είναι η σωτηρία της Πατρίδας» για το ΠΑΣΟΚ...




Aπόσπασμα από τη σημερινή εισήγηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στη συνεδρίαση του νέου υπουργικού συμβουλίου:

Ασφαλώς, ο καθένας διατηρεί τις ιδέες του. Αλλά ...
αυτή τη στιγμή η σωτηρία της Πατρίδας είναι η υπέρτατη ιδεολογία! Για κάθε Έλληνα αυτή πρέπει να είναι σήμερα η υπέρτατη ιδεολογία. Άλλωστε, μας...



...ενώνει το συμφέρον της χώρας και οι προκλήσεις του μέλλοντος. Που μαζί θα αντιμετωπίσουμε. Όπως μας ενώνει και η κοινή ευθύνη απέναντι στον τόπο. Αυτά όλα εκφράζονται και αποτυπώνονται στη σύνθεση ακριβώς αυτής της νέας κυβέρνησης.

Σχόλιο : Από την πρώτη στιγμή, ο Αντώνης Σαμαράς δείχνει την επικοινωνιακή γραμμή που θα τηρήσει τον επόμενο καιρό, έναντι του ΠΑΣΟΚ με απώτερο στόχο την εδραίωση ενός κλίματος «όλοι το ίδιοι είναι». Απ'το κλίμα αυτό, κερδίζει μόνο η ΝΔ ως η τελευταία κραταιά συστημική δύναμη και φυσικά η μηδενιστική Χρυσή Αυγή.

Κατά τη γνώμη μου, η σωτηρία της Πατρίδας δεν αποτελεί ιδεολογία αλλά υπέρτατο σκοπό που μπορεί να επιτευχθεί με διάφορα μέσα. Όσοι θέλουμε να παραμείνει η χώρα σε ευρωπαϊκή τροχιά, δεν είμαστε ίδιοι, δεν ζητάμε τα ίδια και δεν συμφωνούμε στα περισσότερα.

Οι μεταρρυθμίσεις δεν είναι πολιτικές γραμμένες στην πέτρα αλλά φέρουν σαφή ιδεολογικό πρόσημο, είτε αριστερό είτε δεξιό και προσωπικά δεν συμφωνώ με κάθε μια από αυτές. Ελπίζω το ΠΑΣΟΚ να μην ακολουθήσει τον Σαμαρά σε αυτή τη ρηχή, ανιστόρητη κι εντέλει επικίνδυνη για το πολιτικό σύστημα γενίκευση.

parapolitiki.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: