1.6.13

Επνιξαν στα δακρυγόνα την πλατεία Ταξίμ (ΦΩΤΟ)...


LIVE Eικόνα.
Ανάμεσα στους νεκρούς, ενας φοιτητής μετά την ρίψη χημικών.
Χιλιάδες διαδηλωτές με μαντίλια και χειρουργικές μάσκες, συγκρούονται με την αστυνομία...
Πεδίο μάχης  το κέντρο της Κωνσταντινούπολης. Χιλιάδες ακτιβιστές και διαδηλωτές με το σύνθημα «Ενωμένοι κατά του φασισμού, συγκρούονται με την αστυνομία, γύρω από την πλατεία Ταξίμ.
Αστυνομικοί των μονάδων καταστολής, με ασπίδες στα χέρια και...
θωρακισμένα οχήματα εξοπλισμένα με αντλίες νερού, έχουν λάβει θέση σε διάφορα σημεία της πλατείας και ήδη έχουν ξεσπάσει βίαια επεισόδια.



Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές οι τραυματίες είναι 60, ενώ οι διαδηλωτές κάνουν λόγο για περισσότερους από 200.

Εν τω μεταξύ, όπως αναφέρει η τουρκική ιστοσελίδα haberedikkat.com και η τουρκική Indymedia, ένας φοιτητής έχασε τη ζωή του σήμερα, από καρδιακό επεισόδιο, μετά την ρίψη χημικών από την αστυνομία.


Βίαια επεισόδια στην Άγκυρα

Ευρεία χρήση δακρυγόνων έκανε η τουρκική αστυνομία εναντίον διαδηλωτών στην Άγκυρα, οι οποίοι κατευθύνονταν προς τα γραφεία του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ).

Οι αντικυβερνητικές διαδηλώσεις φαίνονται να εξαπλώνονται μετά τα επεισόδια στην Κωνσταντινούπολη. Οι περισσότεροι διαδηλωτές είναι νεαρής ηλικίας και αποτελούν μέλη του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος, και αρχικά σχεδίαζαν να διαδηλώσουν εναντίον της νομοθεσίας απαγόρευσης του αλκοόλ, ωστόσο η διαμαρτυρία πήρε άλλη τροπή, όταν άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα αλληλεγγύης στους διαδηλωτές της πλατείας Ταξίμ στην Κωνσταντινούπολη.



Δεν υπάρχουν σχόλια: