5.6.13

Η διαμαρτυρία μεταφέρθηκε στην ενημέρωση των μετόχων της ΕΥΑΘ...



Οι συγκεντρωμένοι κατά της ιδιωτικοποίησης εισέβαλαν στο κτήριο...
Στο Χρηματιστηριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης εισέβαλαν λίγο πριν τη 1.00 το μεσημέρι οι συγκεντρωμένοι που διαμαρτύρονται κατά της ιδιωτικοποίησης της ΕΥΑΘ. Στη προσπάθειά τους να εισέλθουν στο κτήριο, άντρες της ιδιωτικής ασφάλειας προσπάθησαν να τους εμποδίσουν, αλλά...
δεν τα κατάφεραν.

  Οι συγκεντρωμένοι εισήλθαν στην αίθουσα όπου γίνεται ενημέρωση των μετόχων και οικονομικών αναλυτών για την πορεία της εταιρείας. Αυτή τη στιγμή συνεχίζουν να βρίσκονται στην αίθουσα και να διαμαρτύρονται κατά της ιδιωτικοποίησης της ΕΥΑΘ.

Στη διαμαρτυρία κατά της ιδιωτικοποίησης της ΕΥΑΘ συμμετέχουν το συντονιστικό «SOSτε το Νερό», η «Κίνηση 136» και εργαζόμενοι στην εταιρεία, έξω από το Χρηματιστηριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, στον οδό Κατούνη, στα Λαδάδικα.

Στο κάλεσμα διαμαρτυρίας που έχουν εκδώσει, αναφέρουν: «Η ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ συνεχίζεται παρά τις αντιδράσεις τόσο της τοπικής κοινωνίας όσο και των τοπικών δημάρχων, όπου σύσσωμοι ταχθήκανε κατά της ιδιωτικοποίησης και υπέρ της διενέργειας δημοψηφίσματος. Η τρικομματική κυβέρνηση αγνοεί επιδεικτικά την βούληση των Θεσσαλονικέων, καθώς και την αποδεδειγμένα αποτυχημένη πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων. Μόλις την περασμένη εβδομάδα η διοίκηση της ΕΥΑΘ, ανακοίνωσε αύξηση στα καθαρά κέρδη στο πρώτο τρίμηνο του 2013 και συνολικά αποθεματικά άνω των 38 εκατομμυρίων ευρώ, και η κυβέρνηση εξακολουθεί να θεωρεί «ανάπτυξη» την πώληση της ΕΥΑΘ. Στην λογική της κυβέρνησης, απαντάμε με κινητοποιήσεις, παρεμβάσεις σε κάθε προσπάθεια προώθησης του ξεπουλήματος του νερού της Θεσσαλονίκης. ΟΧΙ στην ιδιωτικοποίηση του νερού της Θεσσαλονίκης. Το Νερό είναι κοινωνικό αγαθό, σε αυτό τον αγώνα είμαστε η πλειοψηφία και θα νικήσουμε!».

enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: