3.6.13

Το τραγούδι για τα παιδιά της πλατείας Ταξίμ (BINTEO)...





Με τίτλο «#OccupyGezi Revolution Song», ο αγγλόφωνος στίχος μιλά για τα παιδιά της πλατείας Ταξίμ που «βομβαρδίζονται» με δακρυγόνα χωρίς να γνωρίζουν την αιτία.

«Αντιασφυξιογόνες μάσκες στους δρόμους/ όλοι έρχονται στην...
Ταξίμ/ για να σώσουν τα δέντρα/ δε μπορείτε να μας σταματήσετε γιατί εμείς υψώνουμε το ανάστημά μας/ Αραβική Ανοιξη, Τούρκικο Καλοκαίρι, κόσμος στους δρόμους (λένε αντέ γ... μεγάλε αδελφέ/ αίμα στους δρόμους/ είμαστε ζωντανοί/ αγώνας για τον Ατατούρκ/ για την επανάσταση», αναφέρουν οι στίχοι.

«Εμπορικά και φασίστες/ αέριο κι άλλο αέριο/ Occupy gezi/ ο κόσμος είναι ελεύθερος/ κάλυψε το πρόσωπό σου από τα δακρυγόνα, κάλυψε τον πισινό σου γιατί το παρελθόν επιστρέφει/ οι οδηγοί λεωφορείων μπλοκάρουν τον δρόμο στους αστυνομικούς/ δε μπορείτε να μας σταματήσετε/ στον δρόμο κόσμος πεθαίνει/ αίμα στο πρόσωπο/ πλαστική σφαίρα στο κεφάλι/ ανάπνευσε μέσα στα δακρυγόνα με τη μάσκα/ όμως μη σταματάς».

Το τραγούδι είναι στο ρυθμό του «Stop Children What's That Sound» της αμερικανικής μπάντας Buffalo Springfield, το τραγούδι της «Επανάστασης των Δέντρων»

iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: