23.6.13

Το 75% των Βραζιλιάνων υποστηρίζει τις διαμαρτυρίες...





Σύμφωνα με την πρώτη δημοσκόπηση από την αρχή της κρίσης, που δημοσιεύθηκε το Σάββατο από το περιοδικό Epocaο, το 75% των βραζιλιάνων πολιτών υποστηρίζει το κίνημα διαμαρτυρίας που...
συγκλονίζει τη χώρα για σχεδόν δύο εβδομάδες, .

Η έρευνα του Ινστιτούτου Ibope καταδεικνύει οτι οι τιμές καθώς και η ποιότητα στις μεταφορές είναι ο κύριος λόγος για αυτή την υποστήριξη -κατά 77%-, ακολουθεί η απόρριψη της πολιτικής τάξης -κατά 47%- και η διαφθορά -κατά 33%- .

Τα τεράστια ποσά των χρημάτων που δαπανήθηκαν για την οργάνωση του FIFA Confederations Cup, το οποίο διεξάγεται στη Βραζιλία μέχρι τις 30 Ιουνίου, καθώς και η προσεχής διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 2014, που κοστίζει περίπου 11 δισεκατομμύρια ευρώ είναι δυο γεγονότα που επίσης βρίσκονται στην κορυφή της επικαιρότητας.

Αλλά σύμφωνα με τις μετρήσεις της κοινής γνώμης η καρδιά των πολιτών της Βραζιλίας ισορροπεί μεταξύ των αντιδράσεων για τις διοργανώσεις και της μεγάλης αγάπης για το ποδόσφαιρο. Το 40% των πολιτών υποστηρίζει σθεναρά τη διοργάνωση του Κυπέλλου Συνομοσπονδιών, το 28% το δέχεται, και μόλις το 31%, είναι αντίθετο σύμφωνα με την έρευνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: