25.6.13

Ευχολόγια Σαμαρά στην «πρώτη» της νέας κυβέρνησης...



«Η Ελλάδα δεν έχει καιρό για χάσιμο», διαμήνυσε ο Αντώνης Σαμαράς, κηρύσσοντας την έναρξη της πρώτης συνεδρίασης του νέου υπουργικού συμβουλίου. Ο πρωθυπουργός, μιλώντας βραχνιασμένος, διαμήνυσε ότι στόχος παραμένει η εξάντληση της 4ετίας.
Ο...
πρωθυπουργός αναφέρθηκε ως εξής στις προτεραιότητες της κυβέρνησης:

Ανάκαμψη μια ώρα αρχύτερα: αποφυγή νέων μέτρων, επενδύσεις, νέες θέσεις εργασίας, γεωπολιτική αναβάθμιση.
Αποκατάσταση των αδικιών, κυρίως αυτών που αφορούν στα ασθενή στρώματα, όπως και της ασφάλειας του πολίτη.
Μεγάλες θεσμικές αλλαγές που θα κάνουν την Ελλάδα αγνώριστη.

Ο ίδιος ανέδειξε εκ νέου τον στόχο της επίτευξης πρωτογενούς πλεονάσματος, μίλησε για την ανάγκη επικαιροποίησης της προγραμματικής σύγκλισης των δύο κομμάτων που απαρτίζουν την κυβέρνηση και διαμήνυσε: «κοινός μας αντίπαλος είναι η στασιμότητα και ο κίνδυνος ακυβερνησίας».

Χαρακτηρίζοντας «απαραίτητη όσο ποτέ» τη σταθερότητα στη χώρα, ο Αντώνης Σαμαράς άφησε αιχμές εναντίον της αντιπολίτευσης: «κάποιοι άλλοι ζούνε ακόμη στους εφιάλτες του χθες, δεν τους δίνουμε σημασία, δεν υπάρχει επιλογή από το να συνεχίσουμε».

Παράλληλα, μετέφερε ως επιδίωξη της κυβέρνησης να κάνει «σταθερά βήματα» για όλες τις «απαραίτητες μεταρρυθμίσεις», με σταθερό προσανατολισμό «στην Ευρώπη που αλλάζει».

Επιπλέον, μίλησε για την ανάγκη καλύτερου συντονισμού της κυβέρνησης, τόσο στα τρέχοντα ζητήματα, όσο και στον σχεδιασμό για το μέλλον.

«Έχει γίνει σημαντική δουλειά, αλλά υπάρχουν και εκκρεμότητες», συμπέρανε, τονίζοντας ανάμεσα σε άλλα ότι πρέπει να «τρέξουν» οι διεργασίες για την ελληνική προεδρία της ΕΕ.

«Δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να πετύχουμε και θα πετύχουμε», υπογράμμισε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: