17.6.13

Κάλεσμα στους πολίτες από τους εργαζόμενους της ΕΤ3...



Ανοικτό κάλεσμα στους πολίτες να παραβρίσκονται τη Δευτέρα 17 Ιουνίου έξω από τις εγκαταστάσεις της Τηλεόρασης στη λεωφόρο Στρατού από τις 11 το πρωί και του Ραδιοφώνου στη λεωφόρο Αγγελάκη από τις...
8 το βράδυ απευθύνουν στο χθεσινό τους ψήφισμα οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ3.
Στο ψήφισμα των εργαζομένων αναφέρεται ότι επί κυβερνήσεως του προηγουμένου προέδρου της ΝΔ τα «στελέχη» που διοικούσαν την ΕΡΤ ΑΕ “είχαν μισθούς διπλάσιους του Βρετανού πρωθυπουργού …[από 470.000 μέχρι 290.000 Πρόεδρος, σύμβουλοι, γενικοί Διευθυντές, εκλεκτοί δημοσιογράφοι)” και ότι οι ίδιοι οι εργαζόμενοι δεκαετίες τώρα καταγγέλλουν για αργόμισθους πορφυρογέννητους των κομμάτων, σκοτεινές διαδρομές στην επιλογή διευθυντών, προγραμμάτων κλπ.

Καταφέρονται εναντίον του κυβερνητικού εκπροσώπου κ. Κεδίκογλου, σημειώνοντας ότι μιλώντας για “εξυγίανση” του “στάβλου των ιερών αγελάδων” δεν ανέφερε ποιος “τις έβαλε στο μαντρί” και υπογραμμίζουν ότι δεν κοιτά τον καθρέφτη του “διότι εκεί καιροφυλακτεί η Μέδουσα των δικών του ανομιών”.

Παράλληλα υπογραμμίζουν οι μισθοί της πλειοψηφίας των εργαζομένων δεν ξεπερνούσε το μέσο όρο των αντίστοιχων μισθών του δημοσίου, ενώ η εκάστοτε κυβέρνηση μιλά υποκριτικά για δημόσια μέσα ενημέρωσης, επιδιώκοντας πάντα αυτά να είναι “απλώς κυβερνητικά και διόλου δημόσια”.

“Οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ- τεχνικοί, διοικητικοί, δημοσιογράφοι και καλλιτεχνικό προσωπικό- αντέδρασαν με τον μόνο τρόπο που υπαγορεύει η αξιοπρέπεια: μέχρι σήμερα, εξασφαλίζουν την περιουσία της επιχείρησης με 24ωρη φύλαξη κτιρίων και μηχανημάτων και με συνεχείς εκπομπές προγραμμάτων οι φωνές μας δε σίγησαν. Αντίθετα, μετά και τη συναδελφική ανιδιοτελή προσφορά διάφορων μέσων – 904 αριστερά στα FΜ, και τις ιστοσελίδες- εκπέμπουμε συνεχώς. Ακόμα και σ’ αυτή την εκδήλωση ανυπακοής στο παράλογο της Δημόσιας εκτέλεσης της ενημέρωσης των πολιτών η Κυβέρνηση απαντά με τρόπους όχι μόνο εκβιαστικούς αλλά κατά βάση ανήθικους: σβήσιμο σήματος στην τηλεόραση, παρεμβολές στο ραδιόφωνο και στο διαδίκτυο, και σε ένα κρεσέντο αθλιότητας, με απόπειρα εκμαυλισμού συνειδήσεων των συναδέλφων για δίμηνη πρόσληψη στον καινούριο φορέα” αναφέρει το ψήφισμα.

Το ψήφισμα καταλήγει χαιρετίζοντας τη συμπαράσταση της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτών της χώρας και ευχαριστώντας όλους όσοι στηρίζουν τον αγώνα των εργαζομένων και ιδιαίτερα εκείνους που συμπαραστέκονται με τη συνεχή φυσική παρουσία τους ως ασπίδα προστασίας σε κάθε χώρο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.
enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: