18.6.13

ΕΡΤ: 30 άτομα για στοιχειώδες πρόγραμμα φέρεται να προβλέπει το σχέδιο...


Το σχέδιο για τη μεταβατική δημόσια τηλεόραση θα παρουσιάσει αύριο, Τετάρτη, ο πρωθυπουργός στους κυβερνητικούς εταίρους σύμφωνα και με την προσωρινή διαταγή του προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Το νέο σχήμα θα υπάγεται στο..
. υπουργείο Οικονομικών και θα δημιουργηθεί γι αυτό αρμόδια διεύθυνση. Θα λειτουργεί με προσωρινή διοικούσα επιτροπή στην οποία ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, αν επιθυμούν, θα τοποθετήσουν δικά τους στελέχη όπως δεσμεύτηκε χθες ο πρωθυπουργός στους κυβερνητικούς εταίρους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, για να λειτουργήσει η μεταβατική δημόσια τηλεόραση, θα γίνουν προσλήψεις με συμβάσεις έργου δίμηνης διάρκειας. Υπολογίζεται ότι περί τα 30 άτομα θα βγάζουν στοιχειώδες πρόγραμμα - προκειμένου να φύγει το «μαύρο» από τους δέκτες - το οποίο θα περιλαμβάνει και τρία δελτία ειδήσεων.

Το Μέγαρο Μαξίμου λέει ότι αν θέλουν οι δύο εταίροι μπορεί να οριστεί από τώρα ο αρμόδιος υφυπουργός -που μπορεί να προέρχεται από ένα από τα δύο κόμματα- που θα εποπτεύσει τόσο το μεταβατικό σχήμα όσο και τη ΝΕΡΙΤ. Με τον τρόπο αυτό το Μέγαρο Μαξίμου θεωρεί ότι ξεπερνιέται το πρόβλημα με το μαύρο στις οθόνες, διασώζεται η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που έκλεισε την ΕΡΤ και εφαρμόζεται και η προσωρινή διαταγή του προέδρου του ΣτΕ που ζητά την άμεση εκπομπή από τις συχνότητες της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης...
skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: