15.6.13

Πακιστάν : 23 νεκροί μετά από επίθεση σε λεωφορείο με φοιτήτριες...


Κύμα βίας πλήττει την πόλη Κουέτα στο νοτιοδυτικό Πακιστάν, αφότου, στον απόηχο βομβιστικής επίθεσης που έπληξε λεωφορείο σκοτώνοντας 12 φοιτήτριες, ένοπλοι άνδρες κατέλαβαν τμήματα του νοσοκομείου της πόλης.

Έπειτα από...
την επίθεση κατά του λεωφορείου, καθώς συγγενείς και νοσοκομειακό προσωπικό συνέρρεαν στο χώρο των επειγόντων περιστατικών, μία ακόμα έκρηξη έλαβε χώρα στον διάδρομο του νοσοκομείου, προκαλώντας το θάνατο 11 ακόμα ανθρώπων.

Δεν έχει αποσαφηνιστεί εάν οι δύο εκρήξεις συνδέονται με κάποιο τρόπο. Η δεύτερη επίθεση φαίνεται πως λειτούργησε ως αντιπερισπασμός προκειμένου οι ένοπλοι να εισβάλουν στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με τον αρχηγό επιχειρήσεων της Αστυνομίας της Κουέτα, Φαϊγάζ Σουμπάλ, ένοπλοι έχουν ακροβολιστεί σε οροφές του νοσοκομειακού συμπλέγματος. Στρατιώτες και ειδικές δυνάμεις της Αστυνομίας έχουν ήδη κληθεί ώστε να συνδράμουν στην εκκαθάριση του νοσοκομείου, συμπλήρωσε ο αξιωματούχος.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Associated Press, ακούγονταν πυροβολισμοί καθώς τακτικές δυνάμεις λάμβαναν θέσεις γύρω από το νοσοκομείο....

Δεν υπάρχουν σχόλια: