29.6.13

Τουλάχιστον 22 νεκροί στο Ιράκ καθώς μαίνεται η σεκταριστική βία...

Τουλάχιστον 22 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους την Παρασκευή στο Ιράκ, λόγω σειράς βομβιστικών επιθέσεων που σημειώθηκαν κατά μήκος της χώρας.

Ο κύκλος βίας ξεκίνησε στην κοινότητα Μανταέν, περίπου ...
30 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Βαγδάτης, κοντά στο ποδοσφαιρικό γήπεδο της συνοικίας, όπου δύο επιθέσεις στοίχισαν την ζωή σε πέντε ανθρώπους.

Λίγη ώρα αργότερα, μία ακόμα έκρηξη σημειώθηκε κοντά σε αρτοποιείο στο δυτικό τμήμα της ιρακινής πρωτεύουσας, σκοτώνοντας τρεις αμάχους, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές.

Η πλέον πολύνεκρη επίθεση έλαβε χώρα στο χωριό Ζανγκούρα, στο δυτικό τμήμα της χώρας, περίπου 115 χιλιόμετρα δυτικά της Βαγδάτης, όταν αντάρτες εξαπέλυσαν διπλή βομβιστική επίθεση κατά ενός σημείο ελέγχου που επανδρωνόταν από μέλη μίας φιλοκυβερνητικής Σουνιτικής πολιτοφυλακής, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Associated Press.

Σύμφωνα με πληροφορίες του πρακτορείου Reuters, η πρώτη έκρηξη σημειώθηκε μέσα στο αυτοκίνητο ενός ανώτερου αξιωματικού της Αστυνομίας, προκαλώντας τον θάνατό του, ενώ η δεύτερη στόχευσε το πλήθος που συγκεντρώθηκε γύρω στο σημείο της επίθεσης.

Το Reuters κάνει λόγο για 10 νεκρούς, ενώ το AP τοποθετεί τον αριθμό των θυμάτων στα 11.

Η αιματοχυσία της Παρασκευής ολοκληρώθηκε στην κυρίως Σιιτική πόλη Ντουτζαΐλ, όταν βομβιστής αυτοκτονίας επιτέθηκε σε μία κηδεία, σκοτώνοντας τέσσερις ανθρώπους.

Καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για τις επιθέσεις.

Το αιματοκύλισμα των τελευταίων ημερών έρχεται στον απόηχο ενός ιδιαίτερα αιματηρού διμήνου στην ταραχώδη ιστορία του μεταπολεμικού Ιράκ, που έχει εγείρει φόβους εμφύλιας σύρραξης μεταξύ της Σιιτικής πλειοψηφίας και της Σουνιτικής μειονότητας.

Σύμφωνα με απολογισμό των Ηνωμένων Εθνών, τουλάχιστον 1.045 άμαχοι έχασαν την ζωή τους στο Ιράκ τον Μάιο, τη στιγμή που τουλάχιστον 712 σκοτώθηκαν τον Απρίλιο...

Δεν υπάρχουν σχόλια: