26.6.13

Ζητούν μικρή παράταση για τη σφαγή 12.500 δημοσίων υπαλλήλων...


...με επιχείρημα το κλείσιμο της ΕΡΤ!...
Παράταση για την υλοποίηση της κινητικότητας 12.500 υπαλλήλων από το στενό δημόσιο τομέα προσανατολίζεται να ζητήσει από την τρόικα η νέα ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Αίτημα που ..
«θα συνοδεύεται από το επιχείρημα ότι έχουν πραγματοποιηθεί περισσότερες από 2.000 απολύσεις με το κλείσιμο της ΕΡΤ», αναφέρουν τα ΜΜΕ, αποκαλύπτοντας κι έναν από τους λόγους του «μαύρου» στις οθόνες...



Προσερχόμενος στο γραφείο του το πρωί της Τετάρτης ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ουσιαστικά επιβεβαίωσε τις πληροφορίες περί αιτήματος για παράταση, δηλώνοντας ότι στόχος είναι «να εξασφαλιστεί χρονική άνεση για να γίνουν οι όποιες αλλαγές με αξιοκρατικά κριτήρια».

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης σκοπεύει να ζητήσει παράταση πέραν της 30ής Ιουνίου, που προέβλεπε η αρχική συμφωνία με τους δανειστές, προκειμένου να τεθούν σε διαθεσιμότητα οι 12.500 υπάλληλοι, οι οποίοι θα προέλθουν κυρίως από την τοπική αυτοδιοίκηση και την εκπαίδευση.

Το αίτημα για παράταση, προκειμένου να προχωρήσει -αλλά σε γοργούς πλέον ρυθμούς- η διαδικασία αξιολόγησης δομών και προσωπικού, που θα οδηγήσει στη διαθεσιμότητα των 12.500 υπαλλήλων, θα συνοδεύεται από το επιχείρημα ότι έχουν πραγματοποιηθεί περισσότερες από 2.000 απολύσεις με το κλείσιμο της ΕΡΤ.

Υπενθυμίζεται ότι εξερχόμενος από τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες, Τρίτη, στο Μέγαρο Μαξίμου, ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να ζητηθεί από την τρόικα παράταση του προγράμματος κινητικότητας στο Δημόσιο. «Θα δούμε» ήταν η απάντηση του υπουργού Οικονομικών σε σχετικό δημοσιογραφικό ερώτημα.

Πηγές του Οικονομικού επιτελείου επεσήμαιναν, πάντως, ότι για να μπορέσει η Αθήνα να πάρει μια παράταση για το συγκεκριμένο θέμα, θα πρέπει να βαθμολογηθεί σε όλα τα άλλα ζητήματα «με άριστα», όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά.




- See more at: http://left.gr/news/zitoyn-mikri-paratasi-gia-ti-sfagi-12500-dimosion-ypallilon-me-epiheirima-kleisimo-tis-ert#sthash.2UaeYzfh.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια: