31.5.13

Aπόστρατοι αξιωματικοί: Oι εποχές του «μάλιστα υπουργέ και μάλιστα στρατηγέ» παρήλθαν...


Με μια συγκέντρωση που ήταν μοναδική για τα χρονικά της πόλης, από άποψη προσέλευσης κόσμου ειδικά στην πλατεία Ταχυδρομείου, οι απόστρατοι αξιωματικοί και των τριών κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά και των Σωμάτων Ασφαλείας έδωσαν χθες βράδυ το μήνυμα ότι...
οι εποχές του «μάλιστα υπουργέ και μάλιστα στρατηγέ» παρήλθαν και ότι οι ίδιοι είναι αποφασισμένοι να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους κατεβαίνοντας στους δρόμους σε όλες τις πόλεις της Ελλάδος.

Χθες στη Λάρισα συγκεντρώθηκαν απόστρατοι από όλη την Ελλάδα αλλά και οι πρόεδροι των Ενώσεων Αποστράτων Στρατού, Ναυτικού και Αεροπορίας που συνεπικουρούμενοι και από την Ένωση Αστυνομικών, προχώρησαν χθες το μεσημέρι σε συνέντευξη Τύπου στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΕΑΑΑ Λάρισας.

Στη συνέντευξη και στις ομιλίες στη συγκέντρωση αναλυτικά τον λόγο έλαβαν ο πρόεδρος του Συντονιστικού και πρόεδρος της ΕΑΑΝ αντιναύαρχος ε.α. Σπ. Περβαινάς, ο πρόεδρος της ΕΑΑΣ αντιστράτηγος ε.α. Παντελής Μαυροδόπουλος, ο πρόεδρος της ΕΑΑΑ αντιπτέραρχος ε.α. Κων/νος Ιατρίδης, ο πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ Χρ. Φωτόπουλος, ο εκπρόσωπος της ΠΟΑΣΑ κ. Β. Διβάνης, ο εκπρόσωπος της ΠΟΑΞΙΑ κ. Αγάπιος Χαρακόπουλος, ο αντιπρόεδρος του ΑΚΙΣ υποστράτηγος ε.α. Β. Ροζής, ο πρόεδρος του παραρτήματος Λάρισας της ΕΑΑΣ σ/χης ε.α. Απ. Παπαπαρίσης και ο πρόεδρος του παραρτήματος Λάρισας της ΕΑΑΑ σμηναγός ε.α. Κων/νος Λιούτας.

Εκφράζοντας την έντονη δυσαρέσκειά τους οι πρόεδροι των Ενώσεων έκαναν λόγο για άνιση μεταχείριση και απανωτές περικοπές μισθών και συντάξεων και μεταφέροντας προς τα ...έξω μία κοινή γραμμή επισήμαναν μεταξύ άλλων:

«Βιώνουμε μια απίστευτη ηθική και οικονομική κρίση που αγγίζει τα όρια της ανθρωπιστικής κρίσης καθώς όλα ισοπεδώνονται.

...Οι πολιτικές που ακολουθούνται είναι σε λάθος κατεύθυνση καθώς μετατρέπουν τους φτωχούς σε εξαθλιωμένους και τη μεσαία τάξη σε νεόπτωχους.

Μας εξαπάτησαν προεκλογικά και τώρα μας εκδικούνται εξαθλιώνοντάς μας.

Δεν ζητάμε να μην μας περικόψουν μισθούς και συντάξεις, αλλά απαιτούμε να υποστούμε τις ίδιες περικοπές με όλους τους άλλους συνταξιούχους.

Υπάρχει η απειλή για το παρόν και ο φόβος για το μέλλον ενώ από πάνω μας βάζουν και τα χαράτσια για το σπίτι που μένουμε.

...Πρέπει όλοι οι κυβερνώντες να βρουν τη λύση, γιατί οι Ένοπλες Δυνάμεις δεν είναι μόνο οπλικά συστήματα, αλλά η ψυχή του στρατιώτη. Η πατρίδα πονά, κατέληξαν, εσείς;».

Συγκέντρωση και πορεία

Αργά το απόγευμα οι απόστρατοι τόσο από τη Λάρισα, όσο και από πολλές περιοχές της Ελλάδος που έφθασαν εδώ με κάθε μέσον προχώρησαν σε δυναμική συγκέντρωση με πανό, πλακάτ και ελληνικές σημαίες στην πλατεία Ταχυδρομείου, που μετά, το βράδυ εξελίχθηκε σε πορεία προς την Περιφέρεια Θεσσαλίας όπου και επιδόθηκε ψήφισμα διαμαρτυρίας στην αντιπεριφερειάρχη κ. Ρένα Καραλαριώτου.

Στη συγκέντρωση αγωνιστικούς χαιρετισμούς απηύθυναν όλοι οι πρόεδροι των Ενώσεων και στο τέλος όλοι τους ανέβηκαν στο πάνελ διαβάζοντας το ψήφισμα με τα αιτήματα του κλάδου που μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Εκφράζουμε με ομοψυχία και αποφασιστικότητα την οργή και αντίθεσή μας στην εξαθλίωση της ελληνικής κοινωνίας και στη διακύβευση της εθνικής μας κυριαρχίας.

* Αγωνιζόμαστε ενάντια στην απώλεια της Εθνικής μας Κυριαρχίας.

* Αγωνιζόμαστε για να έχουν τα παιδιά μας ένα καλύτερο μέλλον, να μην μεταναστεύουν ή να παραμένουν άνεργα στον τόπο τους.

* Αγωνιζόμαστε ενάντια στην ισοπέδωση της υγείας, της παιδείας, της καταπάτησης της δικαιοσύνης και της εξαθλίωσης των εν ενεργεία και αποστρατεία στελεχών των ΕΔ και ΣΑ με άμεση επίπτωση στην Άμυνα και Ασφάλεια της χώρας.

* Αγωνιζόμαστε για να μην εξαφανιστεί η Φυλή μας, το Έθνος μας, η Πατρίδα μας, ο τόπος που γεννηθήκαμε.

* Αγωνιζόμαστε ενάντια στα μέτρα λιτότητας και τις απάνθρωπες περικοπές που εξουθενώνουν και ισοπεδώνουν τον ελληνικό λαό στο πλαίσιο του δήθεν δημοσίου συμφέροντος.

* Αγωνιζόμαστε ενάντια στην εξαθλίωση του ελληνικού λαού που για τους κυβερνώντες γίνεται για το καλό μας και για την ανάπτυξη που εδώ και δύο χρόνια δεν τη βλέπουμε, αλλά αντίθετα βλέπουμε ολοένα και περισσότερο η ύφεση να βαθαίνει χωρίς να υπάρχει διέξοδος και τέλος.

* Αγωνιζόμαστε για να άρουμε την αδικία που συντελείται μονομερώς εις βάρος μας με τις τελευταίες διπλές και τριπλές περικοπές σε σχέση με το σύνολο των συνταξιούχων παραβιάζοντας κάθε αρχή ισοτιμίας, ισονομίας και αναλογικότητας.

Απαιτούμε:

* Την ενίσχυση της Εθνικής Άμυνας και της Δημόσιας Ασφάλειας με τη μη περικοπή του προϋπολογισμού των ΕΔ και των ΣΑ, με την ανακήρυξη της ΑΟΖ και τη μη εισαγωγή αλλογενών στις παραγωγικές σχολές των ΕΔ.

* Την κατάργηση του ηλικιακού ρατσισμού και του τρόπου αποστρατείας με αποτέλεσμα την περαιτέρω μείωση των συντάξεων των αποστράτων.

* Την κατάργηση των περιορισμών στο αναφαίρετο δικαίωμα της εργασίας των αποστράτων.

* Την άμεση κατάργηση του ήδη κριθέντος ως αντισυνταγματικού μέτρου, των διπλών περικοπών στις συντάξεις μας και την αποκατάσταση του βασικού μισθού του εισαγωγικού βαθμού Ανθυπολοχαγού και ομοίων, στα επίπεδα αντιστοίχων εκείνων του εισαγωγικού βαθμού των δικαστικών.

* Την εξυγίανση και εξασφάλιση της βιωσιμότητας τωνΜετοχικών Ταμείων...»

Και κατέληξαν: «Καλούμε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Πρωθυπουργό και τους Αρχηγούς των Πολιτικών Κομμάτων να αναλογιστούν τις ιστορικές τους ευθύνες και να προβούν στην άμεση λήψη των επιβαλλόμενων μέτρων προς αποκατάσταση των αδικιών που συντελούνται σε βάρος των στελεχών των ΕΔ και ΣΑ και την προστασία του αξιόμαχου αυτών, αλλά και την περαιτέρω εξαθλίωση του ελληνικού λαού από τις εθνικά ζημιογόνες και εν πολλοίς κατευθυνόμενες επεμβάσεις της τρόικας»...
Εφ. Ελευθερία. (Δημήτρης Βάλλας)

Δεν υπάρχουν σχόλια: