8.4.13

"Fuck dictator!"...


Γυμνόστηθος αιφνιδιασμός για Μέρκελ - Πούτιν.
Δείτε τις φωτογραφίες...
Oι FEMEN ξαναχτύπησαν. Και αναστάτωσαν την επίσκεψη του Βλαντίμιρ Πούτιν στη Διεθνή Βιομηχανική Έκθεση του Ανόβερου, την οποία εγκαινίασε μαζί με την Άγγελα Μέρκελ.
Ο ... Πούτιν και η Μέρκελ ήταν στο περίπτερο της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας Volkswagen, συνοδευόμενοι από τον πρόεδρο του ομίλου Μάρτιν Βίντερκορν, όταν τέσσερις γυναίκες που φώναζαν "Fuck dictator!" (Άι γ..., δικτάτορα!), όρμησαν πάνω στην εξέδρα.

Σε εικόνες που μετέδωσε το γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο συνεχούς ενημέρωσης NTV, βλέπει κανείς δύο απ' αυτές τις γυναίκες, που είχαν γραμμένο στο σώμα τους με μαύρη μπογιά το σύνθημα που φώναξαν, να τίθενται με δυσκολία υπό έλεγχο από την αστυνομία.

Ο Πούτιν και η Μέρκελ επισκέπτονταν την έκθεση του Ανόβερου, η οποία καυχάται πως είναι η μεγαλύτερη βιομηχανική έκθεση στον κόσμο.

Χθες Κυριακή το βράδυ, στη διάρκεια των εγκαινίων της έκθεσης, η γερμανίδα καγκελάριος είχε καλέσει τον Βλαντίμιρ Πούτιν και τη Ρωσία να δώσουν "μια ευκαιρία στις μη κυβερνητικές οργανώσεις και στις πολλές ενώσεις που στη Γερμανία ξέρουμε πως είναι ένας κινητήρας καινοτομίας". Οι δηλώσεις αυτές υπαινίσσονταν τις έρευνες που διεξάγονται στη Ρωσία εναντίον πολλών διεθνών οργανώσεων, μεταξύ των οποίων τα γερμανικά πολιτικά ιδρύματα. Οι έρευνες αυτές έχουν προκαλέσει την οργή των εταίρων της Μόσχας.
Η ένωση φεμινιστριών ακτιβιστριών Femen, η οποία ιδρύθηκε στην Ουκρανία και συνηθίζει τις γυμνόστηθες διαμαρτυρίες, είχε διαδηλώσει την περασμένη Πέμπτη εναντίον του ισλαμισμού μπροστά από τεμένη και διπλωματικές αντιπροσωπείες της Τυνησίας σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.
Ωστόσο δεν επιβεβαιώθηκε άμεσα πως οι διαδηλώτριες στην έκθεση του Ανόβερου ανήκουν σ' αυτή την οργάνωση.

Νωρίτερα το πρωί, η Μέρκελ και ο Πούτιν είχαν αποτίσει φόρο τιμής στα θύματα του ναζισμού, σ' ένα κοιμητήριο για τους κρατούμενους στα στρατόπεδα καταναγκαστικής εργασίας κοντά στο Ανόβερο, όπου είναι θαμμένα 386 θύματα, εκ των οποίων 154 Ρώσοι, που δολοφονήθηκαν από την Γκεστάπο το 1945.

Δεν υπάρχουν σχόλια: